Місто

​Головний архітектор Житомира опублікував ескізи пам'ятника воїнам АТО, які надійшли на конкурс

23 November 2018, 19:18

23 листопада у Житомирі відбулось засідання конкурсної комісії, яка обирала кращі ескізні пропозиції пам'ятника воїнам АТО.

Головний архітектор міста Юрій Безбородов на свій сторінці у фейсбук опублікував ескізи, що надійшли до департаменту містобудування та земельних відносин, і поцікавився думкою житомирян.

«Шановне товариство, вашій увазі представлено всі варіанти ескізних пропозицій, що надійшли до Департаменту містобудування та земельних відносин на протязі першого туру конкурсу на кращу пропозицію пам'ятника воїнам АТО м. Житомира. Наразі компетентне журі визначилось з тими пропозиціями, що переходять у другий тур. Але і ваша думка також цікава!», - написав у соцмережі Юрій Безбородов.

Нагадаємо, 5 червня 2018 року під час обговорень у Житомирській міській раді, на які були запрошені учасники АТО, військовослужбовці ЗСУ, добровольці, родини загиблих героїв та волонтери, ухвалили встановити пам’ятник українським воїнам, які загинули у зоні бойових дій на сході України, поблизу монументу Слави на вулиці Чуднівській. Відкритий конкурс оголосили рішенням виконкому від 1 серпня 2018 року. Учасникам конкурсу необхідно було врахувати співмасштабність скульптурної композиції з існуючим комплексом Монументу Слави, передбачати заходи з облаштування прилеглої території та візуального сприйняття композиції у нічний час.

Як повідомляв Житомир.info, в 2017 році влада Житомира вже проводила конкурс на кращу пропозицію пам'ятного знаку/композиції, присвяченої воїнам АТО, але за місяць не отримала жодної пропозиції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: архітектор Безбородов дизайн ескіз пам'ятник АТО  
Матеріали по темі