Події

​На пожежі в Бердичеві загинув військовослужбовець 26-ї артилерійської бригади (доповнено)

24 November 2018, 12:27

У Бердичеві на пожежі загинув військовослужбовець. Про це 24 листопада повідомили на сторінці 26 артилерійської бригади у соцмережі.

«Внаслідок нещасного випадку – пожежі – загинув військовослужбовець частини. Причина пожежі встановлюється. Командування та особовий склад частини висловлює співчуття родичам та близьким загиблого», - написали у соцмережі.

У 26 артилерійській бригаді Житомир.info уточнили, що трагедія сталася у Бердичеві, військовослужбовець-контрактник винаймав квартиру в місті.

Станом на 13.30 стали відомі подробиці масштабної пожежі в Бердичеві, про які повідомили в прес-службі управління ДСНС в Житомирській області.

24 листопада о 05:40 до Служби порятунку «101» м. Бердичева надійшло повідомлення про пожежу в квартирі п’ятиповерхового житлового будинку по вул. Шевченка у Бердичеві. Одразу на місце водії було направлено 2 відділення рятувальників та автодрабина 9-ї державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю на місце виклику з’ясувалося, що вогнем повністю охоплена двокімнатна квартира на 5-му поверсі будинку. По дерев’яному перекриттю пожежа поширилася на покрівлю. До місця події були викликані додаткові сили та засоби пожежно-рятувальних розрахунків з Бердичева та Житомира.

Під час проведення розвідки в кухні, на підлозі, рятувальники виявили чоловіка з сильними опіками тіла. Вони винесли його на сходовий майданчик, викликали швидку допомогу та спустили до автомобіля медичної допомоги. Згодом потерпілий, 1974 р. н., помер у реанімаційному відділенні центральної міської лікарні, куди його госпіталізували.

Відео телеканалу ВІК

Рятувальники розпочали гасіння осередку пожежі зсередини та на покрівлі, а також ліквідували пожежу у кімнаті суміжної квартири, на яку по дерев’яному перестінку перекинувся вогонь. Одночасно з гасінням проводились заходи з евакуації мешканців обох під’їздів. В одній із квартир бійці ДСНС виявили бабусю із загіпсованою ногою, яку винесли на руках в безпечне місце. Загалом евакуювали 15 мешканців будинку.

Пожежу локалізовано о 07:30, о 09:10 ліквідовано. Вогнем знищено покрівлю на площі 150 кв. м, майно однієї квартири та частково – сусідньої.

На місці події працювало 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки, в тому числі 2 автодрабини, та 25 чоловік особового складу. Причина пожежі встановлюється. Наразі на місцевому рівні вирішується питання щодо розміщення постраждалих в результаті пожежі мешканців квартир.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2018 року в зоні ООС, де виконує бойове завдання 26 артилерійська бригада, загинув 27-річний військовий Олександр Присяжний. Рідні не вірять в суїцид та намагаються з'ясувати правду про смерть сина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа Бердичів 26 бригада  
Матеріали по темі