Суспільство

З турботою про людей та довкілля

26 November 2018, 10:47

На узліссі». Рекреаційна ділянка із такою назвою віднедавна приймає відвідувачів неподалік села Пиріжки, що у Малинському районі. Її, для відпочинку місцевих мешканців та туристів, облаштували місцеві лісівники - працівники Недашківського лісництва Малинского лісгоспу АПК. Бесідки, гойдалка, пісочниця – для малят, інформаційні стенди, туалет та місце для збору сміття, мангал та вогнище – все для того, аби перебування на природі було комфортним і безпечним. Місце для рекреації вибране невипадково, адже саме тут , на узліссі, здавна полюбляють відпочивати жителі Пиріжок та Малина.

Сільський голова Ігор Ярмоченко розповідає:

-Наша громада дуже вдячна за таку увагу та турботу з боку колективу Малинського лісгоспу АПК. Наші люди тепер можуть відпочити на природі у затишних бесідках, за столиками. Є де сховатися від дощу чи вітру. Особливо «На узліссі», що на околиці села, любить збиратися наша молодь – спілкуються, відзначають різні події. А в учнів місцевої школи тут проходять уроки з природознавства. У великій колибі легко вміщується увесь клас! А на території рекреації багато наочності з інформацією про тварин та рослини, гриби та ягоди – про те, чим багатий наш ліс. Іноді школярам доводиться прибирати за тими, хто тут відпочивав – на жаль…

Регулярно «На узліссі» прибирають й лісівники. Ще не всі свідомо ставляться до збереження довкілля. Про це говорить лісничий Недашківського лісництва Віталій Чушенко.

-У перші дні після відкриття рекреації сміття залишали дуже багато – обгортки, недопалки, поліетиленові кульки, пластиковий одноразовий посуд …. Як правило, прибирання лягає в на плечі лісника. Але ми помітили, що за деякий час люди почали все менше і менше смітити. І зараз вже не так складно підтримувати у рекреації чистоту. Ми відчуваємо вдячність та підтримку місцевої громади.

Метою створення подібних рекреаційних ділянок є не лише турбота про комфорт відпочивальників.Головний лісничий Малинского лісгоспу АПК Борис Лобачевський пояснює, що рекреація є дієвою профілактикою лісових пожеж та засмічення лісу:

-Адже відпочивальники перебувають на спеціально облаштованій території. До того ж тут багато агітаційних матеріалів, що нагадують про необхідність берегти природу. Тому ми велике значення надаємо такому напрямку нашої роботи – прищеплювати культуру поведінки у лісі. На сьогодні підприємством створено більше двадцяти рекреацій у підпорядкованих нам лісах у різних куточках Малинщини.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі