Місто

Житомирянин, який заборгував дитині 27 тис. грн аліментів, відроблятиме їх на суспільно корисних роботах

27 November 2018, 09:18

Батько, якій заборгував своїй дитині 27 тис. грн аліментів, відроблятиме їх у Житомирі на суспільно корисних роботах

Про це 26 листопада поінформувала прес-служба головного територіально юстиції в Житомирські області.

«Хронічна несплата житомирянином своїй дитині аліментів призвела до боргу у розмірі 27 тисяч гривень. Державні виконавці навідавшись до оселі батька-боржника,склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 183-1 КУпАП, який скерували на розгляд до Богунського районного суду м. Житомира. Тепер на злісного неплатника чекає адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт від 120 до 360 годин. Якщо боржник ухилятиметься від виконання таких робіт, до нього спочатку застосують адміністративний арешт строком до 10 діб, а у разі злісного ухилення від роботи на благо громади та своєї дитини йому «світить» кримінальна відповідальність у вигляді розбавлення волі на строк до 2 років», - йдеться у повідомленні.

За інформацією юстиції, наразі судами Житомирської області винесено 211 постанов про призначення злісним неплатникам аліментів суспільно корисних робіт, кошти від яких підуть на погашення заборгованості їхнім дітям.

Як повідомляв Житомир.info, коли в житомирянина, який більше 10 років не платив аліментів на сина, арештували рухоме і нерухоме майно, в тому числі його авто, він знайшов більше 80 тисяч гривень на погашення боргу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція аліменти борг батько  
Матеріали по темі