Здоров'я

Клініко-експертна комісія поки не встановила остаточної причини смерті 6-місячного хлопчика у житомирській лікарні

27 November 2018, 17:25

27 листопада в управлінні охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації відбулось засідання клініко-експертної комісії, яка була створена для розслідування обставин смерті 6-місячного хлопчика, котрий помер у Центральній міській дитячій лікарні 11 листопада.

Засідання проходило за зачиненими дверима – журналістів до зали не пустили, мотивуючи це захистом персональних даних.

Вийшовши із зали, бабуся малюка Леся Баришева розповіла, що медики пропонують провести ексгумацію тіла. Однак родичі на це згоди не дають.

«Вони сказали, що будуть проводити експертизу. І кажуть, що все було нормально (лікування проводилося правильно – ред.), що може бути такий перебіг. Вони навіть не заперечують, що діагноз «сепсис» під питанням. Діагнозу в дитини немає. Від чого вмерла, вони нічого не знають. Буде проводитися комісія. Я хочу, щоб відповіли за байдужість. Вони вбили мого внука. Я в Іспанію відправила аналізи. Мені за півгодини сказали, що дитині було призначене неправильне лікування і що це було запалення легень. Вони не бачили, вони шукали сепсис, самі не знають що. Вони хочуть, щоб дитину ексгумували. Я сказала, не дам дозволу», – каже бабуся.

Бабуся померлої дитини

Вона також зазначила, що дитина двічі переживала клінічну смерть.

«Дитина померла від інфаркту, тому що вони їй передозування ліків зробили. Три рази була клінічна смерть: два рази його підняли, серце запустили, а на третій, воно, бідненьке, не змогло. Я прийшла подивилась: дитя опухле. А лікар мені: «Це ви давно цього внука не бачили», – каже жінка. Вона також наголошує, що у дитячій реанімації немає необхідного обладнання.

Заступник начальника управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Віктор Лучків на камеру говорити відмовився, однак зазначив, що поки комісія не прийняла жодного рішення, з’ясування обставин триватиме до 5 грудня.

«Відпрацюємо з лікарями, і через 7 днів буде довідка, до 5 числа. Є історія хвороби, ми працюємо по документах, але попередній діагноз – «сепсис». Коли буде рішення комісії, тоді ми зможемо вам сказати. Додатково будемо запрошувати лікарів, стосовно яких нам не було відомо, що вони надавали допомогу. І після цього повідомимо», – сказав Віктор Лучків.

Біля зали засідань зібралися жінки з плакатами, аби підтримати рідних померлої дитини. Серед них і Ольга Папуш, племінник якої також нещодавно боровся за життя у дитячій лікарні.

«Я мама, у мене маленька дитина. І я не знаю, як краще: чи звертатися за допомогою до лікарів, коли дитина хворіє, чи лікувати її вдома. Про ситуацію Тетяни та її синочка я почула з сюжету по телевізору. Не могла залишитися спокійною. Місяць тому моя сестра зі своїм 4-річним сином, моїм племінником, хрещеником, опинилася у схожій ситуації. Вони потрапили у лікарню в Станишівку з діагнозом «ротавірусна інфекція». Лікарі, не правильно встановивши діагноз, прооперували дитину, вирішивши, що то гострий апендицит. Діагноз не підтвердився. Операція здоров’я не додала. Хлопчик був у дуже важкому стані в реанімації. Був сепсис, але чудом і нашими молитвами наш хлопчик лишився живим. Однак відношення у лікарні жахливе. Умов для мам немає. Мамі виділяється лише стільчик, усі речі лежали на коридорі», – каже Ольга Папуш.

Нагадаємо, обставини смерті 6-місячного хлопчика, який помер у Центральній міській дитячій лікарні 11 листопада, розслідує клініко-експертна комісія.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирській лікарні помер піврічний хлопчик. У смерті дитини батьки звинувачують лікарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: смерть немовля дитина комісія  
Матеріали по темі