Місто

Сергій Сухомлин вручив 50 стипендій обдарованій молоді Житомира

28 November 2018, 18:01

У сесійній залі міської ради 28 листопада мер Сергій Сухомлин вручив стипендії обдарованій молоді Житомира. Грошові виплати у розмірі 500 грн отримали 30 переможців загальноміського конкурсу «Обдарованість року». Зокрема, це лауреати та призери міських, обласних, всеукраїнських змагань та конкурсів. Також міський голова відзначив 20 вихованців школи хореографічного мистецтва «Сонечко», які отримали по 3 тисячі гривень кожен.

«Це невеликі премії, але ці кошти для багатьох перші кошти, які вони заробили в своєму житті завдяки тяжкій праці над собою, перш за все, завдяки своєму інтелекту. Ми так відзначили цих дітей – це важливо для них. Це приклад для інших дітей, що можна свій час витрачати не тільки на комп'ютерні ігри, а також витрачати на те, щоб розвивати себе і робити своє майбутнє успішним», — зауважив мер Житомира Сергій Сухомлин.


Юні переможці розповіли, чи важко досягати таких успіхів та поєднувати навчання з наукою чи спортом.

«Я займаюсь дослідженням екології, біології та такої науки, як хімія. Мені це дуже подобається. Я пишу власну роботу для Малої академії наук з екології. За це я отримала винагороду. Це важко — це кошти, вільний час, це своя праця, робота. Треба дуже багато часу виділяти саме для цих наук», — розповіла Анастасія Іщук, переможниця конкурсу у номінації «Дослідник року».

«Сьогодні отримала стипендію за те, що я переможець обласного етапу і учасник всеукраїнської олімпіади з хімії, приймала участь третій раз. В цьому році чекаємо на ще одну олімпіаду, сподіваємось, що знову вдасться досягти таких же висот і, можливо, кращих», — розповіла про свої досягнення Лідія Павлюк, переможниця конкурсу в номінації «Інтелект року».

«Я отримав стипендію за те, що виграв в чемпіонаті України з універсального бою в Коблево. Кожен день займаєшся, відпочиваєш тільки на вихідних», — розповів Ілля Матвєєв, переможець конкурсу у номінації «Спортсмен року».

Як повідомляє Житомир.info, 8 жовтня мер Житомира підписав розпорядження щодо виплати стипендії переможцям конкурсу «Обдарованість року», а 19 жовтня – виплатити 20 стипендій міського голови вихованцям «Сонечка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин стипендія обдарована молодь  
Матеріали по темі