Суспільство

Розмаїття кави: знайди свій ідеальний напій

29 November 2018, 11:26

Справжні кавомани люблять напій бадьорості в усіх його проявах: від холодного фрапе до міцного еспресо. Але в кожного є свої уподобання та фаворити.

Зазвичай ми п’ємо один-два види кави, які нам найкраще смакують, але іноді хочеться поекспериментувати та скуштувати щось незвичайне. Щоб не заплутатися в незнайомих назвах, написаних за спиною бариста, краще попередньо зрозуміти, що вони означають.

Безліч цікавого та корисного

Про каву, рецепти її приготування та інші корисні поради можна прочитати в блозі компанії «Метро»: https://blog.metro.ua/pjem/kavovi-napoyi-vid-espreso-kold-bryu/. Тут ви знайдете безліч цікавого та корисного, а яскраві фото потішать навіть найпохмурішого дня. Тож читайте, користуйтеся порадами та насолоджуйтеся кавою!

Палітра смаків

Які види кави найчастіше пропонують у наших кав’ярнях? Передусім це:

  • різновиди еспресо (американо, лунго, допіо, ристрето);
  • напої з молоком (лате, капучино, макіато, мокачино);
  • холодна кава (фрапе, фредо, глясе, афогато).

І це лише деякі з варіантів приготування цього ароматного та смачного напою.

Еспресо

Вважають, що різновидами еспресо варто починати свій день, адже вони найміцніші. Цей напій не прийнято нести в руці — його п’ють біля прилавку, адже невеликий об’єм (декілька ковтків) дає змогу зробити це без проблем.

Американо

Це варіант еспресо з додаванням більшої кількості води. Саме такий напій заведено носити із собою дорогою на роботу. Вважають, що його винайшли американці, котрі скуштувавши еспресо в повоєнній Італії. Напій здався їм занадто концентрованим, тому вони вирішили додати трохи більше води, цукру та молока.

Лунго

Не такий популярний різновид кави, як еспресо та американо, але також має своїх поціновувачів. Це еспресо з більшою кількістю води. Рідину додають до цього напою не після, а під час його приготування. Тож смак лунго виходить менш насиченим, ніж в еспресо, але з вираженішою гірчинкою.

Лате

Один з наймодніших кавових напоїв. Завдяки великому вмісту молока лате має досить ніжний смак. До цього поживного напою не бажано додавати цукор, щоб не зіпсувати витончену гармонію ароматної кави та делікатного молока. Традиційний лате подають у скляних келихах, адже його вважають коктейлем.

Капучино

Чудовий спосіб самовираження для кожного бариста. Адже саме такий напій прийнято прикрашати найрізноманітнішими способами. По суті капу чино – це суміш еспресо зі збитим парою молоком. Згаданий напій зазвичай доповнює або навіть заміняє десерт. Капучино прийнято вживати за сніданком або принаймні до обіду.

Холодна кава

Такі напої стають дуже популярними влітку. Традиція пити фрапе прийшла до нас із Греції, де люди, рятуючись від спеки, вигадали коктейль із розчинної кави, цукру та крижаної води. Смак фрапе бадьорить та освіжає. До речі, цей напій зазвичай подобається навіть тим, хто віддає перевагу лише натуральній каві.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі