Події

У Житомирській області 9-класник напав на жінку, яка зняла гроші з банкомата

4 December 2018, 10:48

У смт Городниця Новоград-Волинського району Житомирської області на 44-річну жінку посеред вулиці напав підліток та намагався вирвати в неї сумочку. Грабіжника вдалося оперативно затримати.

Про це 4 грудня повідомила прес-служба патрульної поліції Житомирської області.

Селище Городниця розташоване майже за 50 км від райцентру, тому для оперативності реагування на повідомлення про події у ньому, а також забезпечення публічного правопорядку з червня 2018 тут запрацювала поліцейська станція.

Відтак повідомлення про розбійний напад отримали її працівники та оперативно прибули до місця події. Також у селище виїхала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу для фіксації усіх обставин правопорушення.

«Поліцейські з’ясували, що подія сталася близько шостої години вечора. Жінка поверталася з роботи. Дорогою зупинилася біля банкомата, зняла гроші з рахунку і попрямувала додому. Однак поблизу будинку невідомий розпилив їй в обличчя пекучу речовину, ударив по голові та намагався відібрати сумку. Потерпіла почала голосити та кликати на допомогу, не випускаючи з рук ношу. Молодик, злякавшись, що її почують інші перехожі, кинувся тікати», – розповідають у поліції.

Працівники кримінальної поліції, зібравши необхідні свідчення, встановили особу підозрюваного. Ним виявився 15-річний місцевий житель, учень 9 класу однієї із загальноосвітніх шкіл смт. Городниці.

У скоєному парубок зізнався та повністю визнав свою вину. Пояснив, що мав намір у такий спосіб «підзаробити».

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого за ч.1 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

«Звертаю увагу, що відповідно до законодавства України кримінальна відповідальність за подібні правопорушення настає з 14 років, а відтак хлопцеві, не зважаючи на досить юний вік, доведеться відповідати за свій вчинок», - прокоментував начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко.

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2018 року в м. Радомишль Житомирської області поліція затримала двох чоловіків, які в парку нападали на юнаків, били і відбирали телефони.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій напад грабіж  
Матеріали по темі