Влада

Голову приміської житомирської ОТГ відправили у відставку, він оприлюднив декларацію перед звільненням

4 December 2018, 10:53

Голову Оліївської об’єднаної територіальної громади Михайла Скока відправили у відставку.

Таке рішення депутати ухвалили на сесії 30 листопада – повідомляє сайт Оліївської громади.

«30 листопада 2018 року відбулося перше пленарне засідання 9-ї сесії 7-го скликання Оліївської сільської ради. На сесії були присутні 24 депутати із 26 – депутати Стасюк Р.В. та Герасимчук Є.О. (обидва обрані від БПП – ред.) на засідання не прибули... Другим питанням, яке було розглянуто на сесії - дострокове припинення повноважень Оліївського сільського голови М.І. Скока. Доповідав з даного питання депутат сільської ради В.Й. Скоковський. Голосування щодо дострокового припинення повноважень Оліївського сільського голови було таємним. Оскільки шість депутатів - Ковальчук І.В., Кравченко В.І., Консевич В.А., Бекманюк С.Т. Ковальчук О.В., Морозюк А.В. - відмовилися брати участь у голосуванні, голосували лише решта вісімнадцять депутатів. За підсумками підрахунку голосів 18 депутатів проголосували за дострокове припинення повноважень Оліївського сільського голови та підготовку клопотання до Верховної ради України щодо призначення позачергових виборів голови», - йдеться у повідомленні.

Михайло Скок 3 грудня оприлюднив декларацію перед звільненням. Його зарплата з 1 січня по 3 грудня 2018 року становила 353 тис. 333 грн, пенсія – 40 тис. 876 грн, доход від надання майна в оренду – 5 тис. грн. Готівкою сільський голова задекларував 5 тис. доларів. В декларації за 2017 рік готівкою було задекларовано 4 тис. доларів, зарплата Михайла Скока за минулий рік була 180 тис. 24 грн – майже вдвічі менша, ніж за 11 місяців 2018 року.

Михайло Скок був головою Оліївської сільської ради з жовтня 2001 року. На перших виборах Оліївської ОТГ 29 жовтня 2017 року його обрали керівником об’єднаної громади, до складу якої увійшли сім сіл Житомирського району та два Черняхівського району.

У Скока з червня 2008 року є будинок в Оліївці загальною площею 133 кв.м., в його власності також перебуває 7 земельних ділянок – шість у Житомирському районі й одна у Новограді-Волинському. Єдина нерухомість, яка належить дружині – земельна ділянка в Оліївці площею 2663 кв.м., власницею якої вона стала в листопаді 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, за 10 місяців 2018 року бюджет Оліївської ОТГ, де проживає 5350 людей, отримав 81,3 млн грн доходів, витрати за цей період становили 60,2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОТГ Оліївка Скок відставка декларація  
Матеріали по темі