Події

У Житомирській області 21-річний «бізнесмен» брав замовлення та завдаток на виготовлення вікон і зникав

4 December 2018, 16:08

У Житомирській області поліція викрила чоловіка у шахрайствах з виготовлення вікон. Слідчі Чуднівського відділення поліції розслідують до десятка подібних історій з невдалою заміною вікон в оселях жителів району. В ошуканстві викрито 21-річного молодика, який під приводом надання таких послуг видурював у людей завдатки та зникав.

Про це 4 грудня інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Упродовж осені поточного року до поліції Чуднівщини надійшла низка звернень від жителів різних сіл і селищ району із наріканнями на певного «підприємця». Той обіцявся виготовити і встановити у помешканнях потенційних клієнтів металопластикові вікна і двері, однак після попередньої сплати клієнтами частини коштів зв'язок із ділком зникав», - йдеться у повідомленні.

«Усі історії розвивались за схожим сценарієм: у тому чи іншому селі з’являвся молодий чоловік і пропонував місцевим жителям свої послуги. При цьому він називався приватним підприємцем і навіть заключав нібито офіційні договори з клієнтами на послуги з виконання робіт. Потому робив відповідні заміри вікон чи дверей і брав з людей завдатки – від 350 до понад 1000 гривень залежно від об’єму замовлення. Згодом з’ясувалось, що названої особи-підприємця не існує, а його самого замовники відшукати не в змозі», - розповів начальник Чуднівського ВП ГУНП Анатолій Корнієць.

У результаті проведених заходів поліцейські встановили, що до вказаних фактів причетний 21-річний житель району. Молодик ніде не працював, натомість, мандруючи Чуднівщиною, ошукував людей. Свою вину він визнав.

«Нині встановлена його причетність принаймні до семи подібних випадків. У рамках досудового розслідування за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ слідчі продовжують перевіряти підозрюваного на причетність до інших правопорушень. За чинним законодавством йому може загрожувати покарання – від штрафних санкцій і аж до позбавленні волі строком до трьох років», - розповіли у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у 2009 році правоохоронці викрили шахраїв, які приймали замовлення від житомирян на встановлення пластикових вікон, брали завдаток та зникали. А у 2015 році фірма-привид із виготовлення склопакетів, на чолі з аферистом, 23-річним жителем Одещини, ошукала у Житомирській області людей на кілька десятків тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чуднівський район ГУНП замовлення вікна  
Матеріали по темі