Місто

У Житомирі нужденним видаватимуть талони, за якими можна буде безкоштовно відремонтувати одяг

7 December 2018, 13:08

Житомирські громадські організації взялися допомагати людям, які опинилися у скрутному матеріальному становищі – 7 грудня у міській раді очільники ГО презентували проект «Острів милосердя».

Голова громадської організації «Милосердя» Владислав Паламарчук розповів, що в рамках реалізації соцпроекту у двох житомирських лікарнях розмістили скрині для збору речей, які будуть передані людям, котрі того потребують.

«Проект реалізується завдяки фінансовій підтримці «Місії самарян в Україні». Він складається з кількох напрямків. По-перше, це розміщення ящиків для збору одягу. Нарешті ми змогли їх розмістити. Сьогодні вони знаходяться у першій та другій міських лікарнях. Незабаром збираємося поставити ще два таких ящики. Трохи пізніше озвучимо, де саме вони будуть знаходитися. Це буде централізований збір одягу. Зібрані речі перевозитимуться у приміщення, яке ми орендуємо на Кібальчича, 13. Там клієнтки нашого центру, які у нас проживають (мають групу інвалідності і з певних причин не можуть десь активно працювати) будуть сортувати цей одяг: чоловіче окремо, жіноче окремо, відділяти літнє від зимнього. В подальшому речі роздаватимуться людям або ж будуть передані іншим партнерським організаціям. Те, що буде порване, – чи ґудзик відірваний, чи шов розійшовся, чи блискавку треба замінити – ремонтуватиметься: там же, на Кібальчича, 13 буде соціальна майстерня. Речі, які будуть непридатні, за попередньою домовленістю, ми передаватимемо в ТТУ на ганчір’я», – розповів Владислав Паламарчук.

Окрім того, соціальна майстерня на Кібальчича, 13 надаватиме безкоштовні послуги з ремонту одягу.

«Все у приміщенні на Кібальчича, 13 зроблений руками клієнтів нашого центру: підлога, стіни, стеля. Основна функція майстерні – безкоштовне обслуговування людей, у яких доходи нижчі прожиткового мінімуму. Разом з департаментом соціальної політики міської ради ми розробили талони, і вже з 1 січня ці талони видаватимуться у департаменті: людина отримує цей талончик і приходить до нас. Плануємо, що одна людина може брати такий талон та скористатися нашою послугою один раз на квартал. Ще одна задача майстерні – навчання клієнтів нашого центру, а також інших людей з вразливих верств населення», – зазначив голова ГО «Милосердя».

Керівник благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Місії самарян в Україні» Олексій Бржезицький наголосив, що одна з найголовніших функцій очолюваної ним організації – допомога колишнім нарко- та алкозалежним людям, котрі не можуть знайти свого місця під сонцем.

«Працюємо над розвитком соціального підприємництва, підтримуємо колись залежних людей, які пройшли реабілітацію, але не змогли влаштувати своє життя. Навчаємо їх заробляти. Для держави ці люди – "мінус": "мінус" до бюджету, вони – постійне навантаження. Наше завдання полягає у тому, аби зробити цих людей "плюсом" для держави, дати їм шанс, щоб вони розвивалися», – наголосив Олексій Бржезицький.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирській обласній бібліотеці імені Ольжича збирають теплі речі нужденним. Прийом речей триватиме до 16 грудня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплі речі ГО благодійний фонд нужденний  
Матеріали по темі