Місто

В середині тижня у Житомирі очікується сильний снігопад

10 December 2018, 15:23

Протягом робочого тижня, з 11 по 14 грудня, у Житомирі та області очікується мінлива погода: вночі морозитиме, вдень стовпчик термометра підніматиметься до 0°C та вище. А перед святом Андрія Первозванного має випасти сніг.

Про це повідомляє Житомирський обласний центр з гідрометеорології.

У вівторок, 11 грудня, буде хмарно, однак без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/сек. Температура повітря по області протягом доби коливатиметься від 2 °C морозу до 3 °C тепла, у Житомирі вночі 0-2 °C морозу, вдень 1-3 °C тепла.

У середу та четвер, 12-13 грудня, очікуються складні погодні умови. Зокрема, 12 грудня вночі посиплеться невеликий сніг, вдень також падатиме сніг.

13 грудня вночі сильний сніг, сніжитиме і вдень, однак трохи менше. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, північний, 7-12 м/сек. Температура повітря вночі та вдень від 1 °C тепла до 4 °C морозу.

Невеликий сніг очікується і в п’ятницю, 14 грудня. Температура повітря протягом доби коливатиметься від -7 °C до -4 °C.

В ніч з 12 на 13 грудня відзначається День святого апостола Андрія Первозванного. Якщо до 13 грудня не випаде сніг, зима буде тепла й малосніжна, якщо випаде – холодна й сніжна, – каже народна прикмета.

Зазначимо, що нині в Житомирі сніг майже розтав, однак дороги і тротуари за ніч вкриваються крижаною кіркою. Скільки житомирян протягом вихідних, 8-9 грудня, травмувалися через ожеледицю, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода синоптики грудень сніг зима  
Матеріали по темі