Події

​Суд призначив 4 роки в’язниці шахраєві з Житомира, який роками обкрадав квартири і знімав гроші з чужих карток

10 December 2018, 17:05

28-річному житомирянинові, який тривалий час обкрадав оселі та знімав кошти з чужих банківських карток, замість умовного покарання суд обрав суворішу міру: 4 роки за ґратами.

Більш жорстка міра була призначена за сприяння прокуратури, - повідомила 10 грудня прес-служба прокуратури Житомирської області.

«28-річний житомирянин, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів проти власності, протягом березня-червня 2017 року знову вчинив серію злочинів. Зокрема, шляхом зловживання довірою та здійснення незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно заволодів грошовими коштами потерпілої, розміщеної на банківській картці, на загальну суму понад 3800 грн. Крім цього, він скоїв низку інших крадіжок з квартир та у громадських місцях, заволодівши чужими майном, а саме, ноутбуком та чотирма мобільними телефонами. Усього до рук зловмисника «прилипло» чужого майна на суму майже 20 тис грн», - інформує про суть справи прес-служба.

За результатами вивчення вироку прокуратура області визнала покарання надто м’яким як для особи, обвинуваченої у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно), чч. 2, 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, у великих розмірах, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України.

Вироком першої інстанції чоловікові було призначено умовне покарання – позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців із звільненням від відбування покарання з випробуванням на 3 роки.

«Колегія суддів, розглянувши апеляційну скаргу, погодилася з позицією прокуратури області та постановила у справі новий вирок, призначивши реальне покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі на строк 4 роки», - резюмує прокуратура.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай злодій прокуратура  
Матеріали по темі