Суспільство

Житомирські «Житичі» без поразок завоювали Кубок до Дня місцевого самоврядування

11 December 2018, 15:35

Житомирський професійний клуб ВК «Житичі» без особливих проблем завоював Кубок до Дня місцевого самоврядування, який проходив вихідними у спорткомплексі Національного агроекологічного університету. Житомир на цьому турнірі представляли одразу три команди, але «Житичам» без проблем вдалось виграти головний приз. На матчах Кубку виступали дублери основної команди, але навіть це не завадило підопічним Сергія Терейковського легко «в суху» розібратись із суперниками: в стиковому поєдинку «Житичі» обіграли ВК «Біоресурс» із загальним рахунком 2:0, а у фіналі без проблем розібрались із ВК «Патріот» - 3:0.


Попри те, що на турнірі виступав не основний склад команди, завдання перед волейболістами ставили, як завжди, максимальні.

«Ми ставимось до всіх суперників із повагою, але у якому б турнірі ми не брали участі (чи то товариський турнір, чи то кубок, чи то чемпіонат), ми завжди ставимо перед собою максимальні завдання, тобто перше місце. Тому для нашого другого складу буде так само завдання перше місце», - каже капітан ВК «Житичі» Володимир Мірчев.

Подібні турніри популяризують волейбол і показують юним спортсменам усі перспективи продовження спортивної кар’єри в професійній команді в рідному місті, переконаний капітан «Житичів» Володимир Мірчев.

«Коли ми були дітьми, ми приходили в зал і дивились, як грають старші хлопці, звісно, ми хотіли так грати, як вони. Так і зараз, хтось приходить і хоче грати, як Мірчев, хтось - як Заїка, хтось - як Середа. Я думаю, це краще, аніж пити або курити», - переконаний Володимир Мірчев.

Кубок до Дня місцевого самоврядування проводиться вже друге. В останні кілька років Житомирщина переживає справжній спортивний бум, а фінансування галузі є одним із найвищих в країні.

«Житомирщина займає лідируючі позиції по коштах, виділених на одного жителя області. Це чудова можливість підтримати і волейбол, підтримати і футбол, підтримати і баскетбол. Тому саме через це сьогодні такий спортивний бум», - розповідає голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

«Я думаю що краще вкладати у спорт, ніж в інші напрямки, а особливо в охорону здоров’я. Тому що ми зазвичай лікуємо вже наслідки, а ми їх можемо профілактично передбачити і до цього не доводити», - вважає начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь.

Учасники турніру отримали спортивні нагороди та подарунки, а глядачі стали учасниками розіграшу призів від організаторів турніру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волейбол спорт гра Кубок  
Матеріали по темі