Влада

​Управлінню культури Житомирської міської ради виділять 12 тис. грн на послуги консультанта з української мови

18 December 2018, 11:48

Управлінню культури Житомирської міської ради виділять 12 тис. грн на послуги консультанта з української мови, щоб вичитувати та виправляти помилки в оголошеннях, афішах та рекламних буклетах.

Таку пропозицію вніс депутат від ВО «Свобода» Геннадій Махорін під час розгляду проекту рішення про внесення змін та доповнень до програми розвитку культури на 2018-2020 роки.

«Закласти в програмі 12 тисяч гривень на консультативні послуги з української мови. На рік було б достатньо, щоб один-два мовники допомагали», - сказав Махорін.

Мер Сергій Сухомлин поставив цю пропозицію на голосування, і її підтримали мінімальною кількістю голосів: «за» проголосували 22 депутати з 38 присутніх (всього у міськраді 42 депутати).

Цей результат обурив голову фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк.

«В нас ще є оголошення в транспорті, ТТУ, де треба перевіряти. Це якось дивно виглядає, бо у нас є департамент освіти, там є фахівці… А хто буде перевіряти оголошення управління охорони здоров’я, комунального господарства. Ми цим рішенням підтвердили, що в міській раді і в виконавчих органах влади працюють безграмотні люди», - наголосила Любов Цимбалюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мова сесія міськрада культура  
Матеріали по темі