Місто

Житомирські бабусі-волонтерки передали в зону ООС власноруч виготовлені речі та написали вірш для військових

20 December 2018, 15:46

Вісімнадцять майстринь житомирського «бабусиного батальйону» власноруч виготовили та передали українським військовим 126 пар джинсових рукавиць для артилеристів, 118 пар устілок, 58 пар спіднього, 66 пар теплих шкарпеток, також пакунок із майками та подушки для сидіння.

«Все це ми хочемо відправити хлопцям до Нового року, Різдва, щоб привітати їх таким чином зі святами. Тканину ми беремо таку веселу з дитячими малюнками, аби їм було приємно до тіла, використовуємо бязь і фланель, яка підходить на зиму. Ми в 2015 року почали пиши з фланельки, хлопцям подобається, кажуть, що тепло та зручно», - розповіла керівниця благодійної організації «Турбота про літніх» Таїсія Войцеховська.


Від благодійників активні житомирські бабусі готові прийняти тканину і джинсові речі, яку використають для пошиву речей українським воїнам. Їх можна принести до центру за адресою вул. Святослава Ріхтера, 22.

«Якщо хто має якусь тканину: ситець, бязь, або в кого є непотрібні речі, наприклад, джинси, з яких виходять хороші рукавиці, приносьте до нас», - додала Таїсія Войцеховська.

До новорічних та різдвяних свят одна із волонтерок батальйону написала вірш для військових. Його надрукували на невеличких листівках та вклали у пакунки з речами.

«Наші дорогі солдати, спішимо вам привітати з Новим роком, з Різдвом! Наш «бабусин батальйон» звертається до вас з добром. Здоров'я, миру вам бажаємо і з перемогою чекаємо», - зачитує вірш Олена Смольницька.

«Я коли приїжджаю до бабусь, загружаюсь – у мене потім цілий день гарний настрій. Ці бабусі – наша гордість житомирська і таких команд, як ця, я в Україні більше не знаю. Всі речі, які ми завантажили, підуть до 10-ї гірсько-штурмової бригади, в одному з танкових батальйонів цієї бригади замкомбатом служить наш житомирянин з позивним «Баварець», його команді це піде. Далі це завеземо в першу танкову бригаду, де командиром роти служить також наш житомирянин, до речі - син нашої волонтерки Таїсії Василюк. Якщо щось залишиться - завеземо, обов’язково, нашим розвідникам з 54-ї бригади, нашим спецназівцям під Щастя», - сказав волонтер БФ «Волонтери - воїни добра» Олександр Таргонський.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2015 року два десятки житомирянок поважного віку почали допомагати військовим: шиють білизну, рукавиці та в’яжуть шкарпетки для бійців на передовій. Раніше вони разом відвідували і доглядали інших людей похилого віку, та коли розпочались бойові дії на сході України, вирішили, що і самі можуть допомагати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Таргонський рукавиці ООС військові батальйон бабусь Войцеховська  
Матеріали по темі