Влада

​«Гіацинти», «Гради» та літаки: що президент Порошенко передав Збройним силам на аеродромі поблизу Житомира

21 December 2018, 18:15

21 грудня на військовому аеродромі у Житомирі відбулась передача техніки підрозділам Збройних Сил України. Сертифікати на техніку бійцям різних родів військ вручив президент України Петро Порошенко.

Серед зразків модернізованого та відремонтованого озброєння та військової техніки можна було побачити танки, БМП, безпілотні системи спостереження, системи залпового вогню, десантно-транспортні гвинтокрили, а також бойові літаки.

«Наша зустріч сьогодні надзвичайно важлива. Вона відбувається під час дії режиму воєнного стану і сьогодні ми маємо продемонструвати українському народові, з одного боку, зростаючі мобільні бойові можливості ЗСУ, що саме зроблено оборонно-промисловим комплексом, керівництвом ЗСУ, для підвищення могутності, сили Збройних Сил, для відсічі російському агресору», - сказав Петро Порошенко.


Президент також наголосив, що за час воєнного стану українське військо продемонструвало координованість та впевненість і деякі бригади були передислоковані у місця вірогідного удару близько до операції ООС. За словами глави держави, це показує, що ЗСУ готові до ймовірного наступу ворога і агресор заплатить велику ціну, якщо наважиться на повномасштабні бойові дії.

«Сьогодні ми з вами зібралися для урочистої події - звіту «Укроборонпрому» про те, що вдалося зробити за цей короткий час, нарощування швидкості, темпів і якості роботи підприємства оборонпрому. Можу наголосити, що сьогодні передаються до лав ЗСУ майже 10% того, що оборонпром спромігся зробити за рік, і це дуже важливо, бо в армії сьогодні чекають новітні та модернізовані системи залпового вогню, бачимо нарощування можливості бронетехніки, артилерії. Ми бачимо, що сьогодні зростають можливості і ефективної закупівлі за кордоном. Хочу подякувати Верховній Раді за те, що вона почула президента, і вчора був прийнятий, і проголосований закон, який дозволяє зараз, нарешті, міністерству оборони, ЗСУ, Генеральному Штабу напряму закуповувати з-за кордону те, що наші партнери по НАТО готові нам постачати. Це була однією з умов нашої співпраці. Я, як президент, верховний головнокомандувач, ЗСУ, давно цього чекали, уряд це підтримав і вчора Верховна Рада зробила рішучий крок. Негайно, як тільки цей закон надійде на підпис президента, він одразу же буде підписаний і одразу же цим скористаються ЗСУ», - наголосив президент України.

Після промови Петро Порошенко вручив військовослужбовцям ЗСУ сертифікати на бронетехніку, системи залпового вогню та літаки і ознайомився зі зразками техніки.

Фоторепортаж з військового аеродрому під Житомиром, де Порошенко передавав модернізовану та відремонтовану техніку дивіться тут.

Нагадаємо, в День Збройних Сил України 6 грудня 2018 року президент на аеродромі під Житомиром вітав воїнів зі святом та відряджав майже 200 десантників для виконання завдань на сході країни.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2018 з нагоди відзначення Дня Десантно-штурмових військ на полігоні під Житомиром відбулись тактичні навчання підрозділів ДШВ, за якими спостерігали президент України Петро Порошенко та секретар РНБО Олександр Турчинов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Порошенко Озерне техніка ЗСУ аеродром Укроборонпром президент  
Матеріали по темі