Суспільство

У 2018 році за недогляд дітей на жителів Житомирської області склали майже три тисячі протоколів

22 December 2018, 14:14

З початку 2018 року в Житомирській області склали 2605 протоколів за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей та догляду за ними.

Про це 22 грудня у фейсбук повідомила ювенальна превенція Житомирської області.

«З початку 2018 року працівниками ювенальної превенції відділів, відділень поліції Житомирщини було складено 2605 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють обов’язків щодо виховання дітей)», - інформує «дитяча» поліція.

Хоча штрафи за це адміністративне правопорушення істотно збільшені, - зауважує превенція, - проте деякі горе-батьки не реагують на превентивні заходи з боку поліції та служб при райдержадміністраціях, що займаються захистом прав та законних інтересів дітей, і, як наслідок, дітей вилучають з сім’ї.

Ювенально превенція нагадує: дитину потрібно не лише народити, а й виростити, забезпечивши належні умови для проживання та повноцінного розвитку.

Нагадаємо, за 10 місяців 2018 року на території області у розшуку перебувало 327 дітей. Це на 91 більше, ніж у 2017-му. Про три найпоширеніші причини, через які діти йдуть з дому, читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, за 9 місяців 2018 року через продаж алкоголю неповнолітнім в Житомирській області на 108 тис. грн оштрафували підприємців та анулювали 12 ліцензій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ювенальна превенція діти дитина недогляд  
Матеріали по темі