Місто

​Тротуари у центральній частині Житомира посипають від ожеледиці бішофітом, - комунальники

26 December 2018, 11:45

Під час ожеледиці пішохідну Михайлівську та тротуари центральних вулиць Житомира обробляють бішофітом.

Про це 25 грудня на своїй сторінці у фейсбук повідомляє КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради.

«Під час сильної ожеледі на тротуарах центральної частини міста застосовуємо перевірений засіб - рідкий та гранульований бішофіт», - повідомляють в КП «УАШ» на сторінці у соцмережі.

На запитання про те, чому особлива увага приділяється саме вулиці Михайлівській, у комунальному підприємстві пояснили, що саме за стан цієї вулиці та тротуарів центральної частини міста відповідає КП «УАШ».

«По Михайлівській у свята проходить чверть Житомира, відбуваються концерти, виставки та ярмарки, тому ми і приділяємо першочергову увагу цій вулиці, яка вже стала візитівкою міста. Працюємо, до речі, не тільки по ній, але й по Київський, Театральній, Великій Бердичівський, на майданах Соборному та Перемоги. Тобто, по тих зонах, де відповідає наше підприємство. Решта тротуарів міста розподілено між управляючими компаніями, що виграли конкурси на прибирання, а саме: ПП ВЖРЕП №4, №8, №9, №15, №5, УК Полісся, КК Коменерго. Щодо якості їхнього прибирання у нас так само багато зауважень», - прокоментували в КП «УАШ».

Раніше КП «УАШ» повідомляв, що 12 грудня вони випробували механізм для розливання рідкого бішофіту.

«Вулиця «попливла» вже через 15 хвилин. Плануємо використовувати цей метод по тротуарах під час ожеледиці», - йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року в КП «УАШ» запевняли, що підготували спецтехніку до зими і запаслися протиожеледною сумішшю: заготовили 1461 тону технічної солі, 5000 тонн піску, 42 тонни бішофіту.

Як повідомляв Житомир.info, житомирських водіїв попередили продощ зі снігом та ожеледицю на дорогах з 22 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ ожеледиця бішофіт тротуар Михайлівська  
Матеріали по темі