Суспільство

Випускники Житомирської та ще двох областей платитимуть найменше за пробне ЗНО

26 December 2018, 13:34

Регіональні центри оцінювання якості освіти визначили вартість участі у пробному зовнішньому оцінюванні, яке відбудеться в березні 2019 року.

Про це 26 грудня повідомив сайт департаменту освіти Житомирської міськради з посиланням на сайт Освіта.ua.

Цього разу вартість складання одного пробного тесту коливатиметься від 132 до 139 грн в залежності від регіону, для випускників Житомирської області вона буде найнижчою.

«Найменшу вартість за складання пробного ЗНО у 2019 році запропонують Вінницький (випускники Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей) та Харківський (Харківськр, Сумської та Полтавської) регіональні центри оцінювання якості освіти. Ці учасники матимуть можливість пройти одне пробне тестування за 132 грн», - інформує департамент.

Херсонський регіональний центр оцінювання якості освіти цього року пропонує скласти один пробний тест за 134 грн. Дніпропетровський центр пропонує пройти пробне тестування за 136 грн 50 коп. Івано-Франківський, Київський, Львівський та Одеський центри оцінювання якості освіти визначили вартість одного пробного ЗНО на рівні 138 грн. Мешканці Донецької і Луганської областей, яких обслуговує Донецький РЦОЯО, зможуть скласти один тест пробного ЗНО за 139 грн.

За даними порталу Освіта.ua, реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 8 до 31 січня 2019 року на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

У 2019 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 16 березня 2019 року, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) - 23 березня.

Докладний порядок реєстрації для участі у пробному ЗНО для жителів Житомирської області – на сайті Вінницького РЦОЯО .

Нагадаємо, у 2017 та 2018 роках вартість пробного ЗНО по регіонах Вінницького центру оцінювання складала 129 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році у рейтингу за результатами ЗНО серед інших регіонів Житомирська область посіла 19 місце. Ліцей при Житомирському державному технологічному університеті отримав найвищу кількість балів у рейтингу навчальних закладів Житомира за результатами зовнішнього незалежного оцінювання-2018, найкраща школа області – Бердичівська міська гуманітарна гімназія №2.

У жовтні 2018-го мер Житомира дав премії вчителям хімії та української мови за високі результати учнів у ЗНО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО тестування школа  
Матеріали по темі