Події

Із зали суду в Житомирі за півмільйона гривень застави відпустили нікопольського кілера

28 December 2018, 10:00

Просто у залі Апеляційного суду звільнили з-під варти лідера злочинного угрупування, нікопольського кілера, якого влітку затримали житомирські правоохоронці.

Про це вранці 28 грудня написав на своїй сторінці керівник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Без зайвих слів. Просто констатація факта. Одна ухвала суду - і вся масштабна робота житомирської поліції з ліквідації дніпровського бандитського угрупування "білого братства" звелась нанівець. Учора лідера цієї банди, 44-річного нікопольця, звільнили з-під варти просто у залі Апеляційного суду під заставу у півмільйона гривень. Після двох днів затяжних розглядів апеляції, на яких він «боровся» і демонстрацією раптового погіршення здоров'я, і всіма іншими засобами умисного затягування процесу розгляду. Відверто шкода сил оперативників і слідчих. Немає меж обуренню!», - написав Вячеслав Печененко.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року члена злочинного угрупування житомирський суд залишив під вартою з правом внесення застави.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня біля Оліївки невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було встановлено, що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України. Один із членів банди – 32-річний житель м. Нікополь, який виконував роль кілера, проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району і був там затриманий. Ухвалою суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень. 27 липня, після внесення вказаної суми, чоловік був звільнений з-під варти. Однак поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство. 28 липня Корольовський суд м. Житомира мав обирати запобіжний захід стосовно затриманого, але засідання відклали до понеділка, 30 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко суд застава кілер біле братство злочинне угрупування банда  
Матеріали по темі