Суспільство

​У Житомирі та області парам зі стажем пропонують замовити ювілейне весілля з видачею «свідоцтв»

15 January 2019, 13:30

У всіх без винятку відділах РАЦС Житомирської області можна замовити святкування ювілейної дати шлюбу вартістю від 176 до 700 гривень.

Про це 14 січня повідомив сайт Головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Весілля – це завжди радісна подія. А ювілейне весілля – вдвічі. Проживши у парі зі своєю «половинкою» 10, 25, а то й усі 50 років, подружжя, так би мовити, з легкої руки Міністерства юстиції України віднедавна має гарну нагоду повторити обряд і нагадати собі про найщасливіший день у своєму житті. На Житомирщині ця послуга – повторне святкування ювілейної дати шлюбу – надається усіма 23-ма відділами державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС). Її можуть замовити як сімейні пари, так і їхні рідні чи друзі», - інформує юстиція.

Вартість такої послуги досить помірна і залежить від того, який вид обряду обирає замовник: традиційний, європейський, за скороченим сценарієм (176 гривень), індивідуальний (обійдеться у 579 гривень) чи взагалі за межами відділу ДРАЦС (понад 700 гривень). У вихідні та святкові дні заплатити за обряд треба трохи більше, - зазначає прес-служба управління.

Церемонія відбувається з усіма необхідними атрибутами, що дають сімейним парам можливість поринути думками у день власного весілля, з урочистими обітницями одне одному, обміном обручками, музичним супроводом та з весільним рушником. Крім того, подружжя знову отримає свідоцтво про шлюб, однак уже з позначкою «повторно».

Нагадаємо, у 2018 році в Житомирі зареєстрували на 183 шлюбів менше та на 211 розлучень більше, ніж у 2017-му.

Як повідомляв Житомир.info, в «магічний день» трьох вісімок (08.08.2018) у Житомирі одружилася 31 пара, а в жовтні 2018 році на Михайлівській влаштували загальноміське Покровське весілля для Дениса й Крістіни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: весілля шлюб юстиція РАЦС  
Матеріали по темі