Події

Батьки вихованців житомирського садочка, де вихователька знімала з дітей золото, вимагають встановити камери

16 January 2019, 10:44

У Житомирі мами дітей з ясельної групи помітили, що у малюків почали зникати прикраси. Хлопчики поверталися додому без золотих хрестиків, а дівчата недораховувалися сережок, ідеться в сюжеті ТСН.

Однією з перших про зникнення прикрас у садочку заговорила Ірина Гайченя, коли її 2-річний син Артем повернувся додому без золотого хрестика.

«У нас була така церковна груба нитка чорна, вона зав’язується на вузлики. Його загубити було нереально», - каже мама хлопчика.

Коли Ірина попросила виховательку пошукати пропажу, жінка лише розвела руками.

«Прийшла спитати її за цей хрестик, підбігла няня і каже: ой, дівчата, перевіряйте, ми не несемо за це відповідальності», - каже жінка.


Згодом з’ясувалося, що золоті прикраси зникли не лише у хлопчика. Мати 3-річної Мілани каже, що її донька загубила у садочку одразу і хрестик, і сережку. Коли жінка почала розпитувати дитину, та згадала про виховательку.

«Мала сказала, що Яна Олексіївна робила мені боляче. Вона знімала з мене сережку. Ми стали в групі писати, що пропали хрестики, сережки», – каже Віка Порхун. І виявилося, що за два місяці у групі зникли одразу сім прикрас.

Батьки запідозрили шахрайство та звернулися до поліції. Загублені сережки швидко знайшли в одному з ломбардів міста.

«Під час перевірок з’ясувалося, що одна з працівниць дошкільного навчального закладу здавала речі до ломбарду. Причетність до крадіжок ювелірних виробів у чотирьох вихованців дошкільного навчального закладу», - розповіла керівник відділу зв’язків з громадськістю ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко.

Вихователька нині відсторонена від роботи, на телефонні дзвінки не відповідає. Її колеги ошелешені. Завідуюча садочком розповідає, що виховательці 23 роки, після закінчення навчання рік працювала у іншому садочку, а потім перейшла до них.

«Вона вибачалася, правда, не зразу. Сказала, що в неї був кредит, який вона не мала чим гасити, і вона все розказала, в які ломбарди вона здавала. Це жах, два місяці попрацювала і отаке», - каже керівник ДНЗ № 56 м. Житомира (вул. Гагаріна, 31) Людмила Баранюк.

Прикраси у ломбард вихователька здавала по 200 гривень, усього наторгувала 2000. Сережки і хрестики знімала з дітей, коли няня йшла на обід, а малюки спали.

«Я була в шоці, до двох годин не спала. Важко уявити, це ж дитинка маленька, ясельна група, ну як це воно там собі спить, а ти з тими ножицями до нього підходиш», - дивується Ірина Гайченя.

За крадіжки у підопічних виховательці загрожує до п’яти років за ґратами, а потерпілі батьки вимагають встановити у садочку камери спостереження, аби діти завжди перебували під наглядом.

Нагадаємо, 29 грудня 2018 року прес-служба ГУНП в Житомирській області інформувала про те, що у Житомирі вихователька дошкільного навчального закладу знімала з дітей, доки ті спали, золоті сережки та підвіски та здавала їх до ломбарду.

Як повідомляв Житомир.info 6 грудня 2018 року, у Житомирі планували презентувати перший дитсадок, обладнаний веб-камерами – ДНЗ № 53. Це пілотний проект, за результатами якого має бути вирішено питання стосовно доцільності встановлення веб-камер в інших садочках міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка ДНЗ № 56  
Матеріали по темі