Влада

​Голова Житомирської ОДА затвердив статут першої в області громади, яка приєдналася до ПЦУ

16 January 2019, 13:05

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич 16 січня 2019 року підписав розпорядження «Про реєстрацію Статуту релігійної організації у новій редакції», яким затвердив статут громади села Ворсівки Малинського району, яка вийшла з УПЦ МП і приєдналася до Православної Церкви України.

Про це Ігор Гундич написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Кожна громада Житомирщини, яка вирішить приєднатися до Православної Церкви України, буде захищена. Гарантуємо всебічну підтримку священникам і вірянам. Підтримуємо право людей, які хочуть ходити на службу до єдиної української незалежної церкви. Якщо священник проти - вирішує громада. Перша громада, яка вийшла із УПЦ МП і приєдналася до Православної Церкви України, вже отримала офіційне підкріплення. Сьогодні підписав розпорядження, яким затвердив їх статут. Незалежній Україні - незалежну церкву!», - написав на своїй сторінці у соцмережі голова Житомирської ОДА.

Нагадаємо, 11 січня 2019 року громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

13 січня до Ворсівки Малинського району приїхали священики з УПЦ МП. За інформацією місцевих жителів, біля храму було близько десятка поліцейських.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня стало відомо, що у церкві села Ворсівка Малинського району, прихожани якої першими у Житомирській області перейшли до ПЦУ, організували охорону та проведуть інвентаризацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гундич ОДА Ворсівка ПЦУ УПЦ МП церква  
Матеріали по темі