Місто

Мер Житомира поїхав подивитися, як на Мальованці встановлюють світлодіодне освітлення

17 January 2019, 11:22

У Житомирі до весни 2019 року хочуть повністю перейти на світлодіодне освітлення вулиць.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Крокуємо до мети. Щоби стати першим містом в Україні, яке повністю перейшло на світлодіодне освітлення, нам потрібно замінити ще 7,5 тисяч ліхтарів. Орієнтовний термін завершення робіт – весна 2019 року. З початку цього року КП «Міськвітло» замінило 785 світильників. Економія складає 50-60%. Зараз закінчують замінювати застаріле освітлення на Мальованці, вже після обіду бригади почнуть працювати на майдані Соборному», - написав Сергій Сухомлин.

16 січня у своєму інтерв’ю міський голова Житомира зазначив, що це перший з великих проектів, які мають закінчити цьогоріч.

«… В цьому році ми завершимо проект по переходу на світлодіодне освітлення: на даний момент ми практично всі світильники по тендеру отримали, частина була встановлена в грудні, і за січень за графіком «Міськсвітло» та підрядники повинні встановити 2 100 світильників, тобто протягом декількох місяців, до весни, повинні закінчити переведення всього вуличного освітлення на світлодіодне. Це перший з великих проектів, який ми повинні закінчити в цьому році, а почали в минулому…», - сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, за впровадження сучасної системи вуличного освітлення в Житомирі всерйоз взялися у 2016 і встановили 5200 LED-ліхтарів. Тоді з міського бюджету виділили18 мільйонів гривень, а також скористалися коштами Держфонду регіонального розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин світлодіодне освітлення Мальованка  
Матеріали по темі