Влада

«Іду на ви!»: президент відвідав навчально-тренувальну базу ССО в Житомирській області

17 January 2019, 18:04

17 січня президент України відвідав навчально-тренувальний центр Сил спеціальних операцій, який розташований у Житомирській області.

Петро Порошенко подякував воїнам-спецпризначенням за військову службу і наголосив на їх ролі у відсічі російської агресії.

«Дорогі бойові побратими, ми завжди усвідомлювали, що в сучасних умовах ведення війни все частіше вирішальним фактором є сили і засоби асиметричних дій, зокрема, сили спеціальних операцій. І саме тому, одним із перших моїх рішень як президента, і як головнокомандувача Збройних сил України, було рішення прийняте в 2014 році - створення ССО ЗСУ. Це - унікальний рід військ, який продовжує розвиватись і набувати нових бойових спроможностей вже за стандартами НАТО. І бойовий досвід переконливо засвідчив, що ефективне застосування військ можливе лише за впровадження сучасної системи підготовки особового складу та наявності матеріально-тренувальної бази. Я висловлюю вдячність і високу повагу нашим партнерам з країн-членів НАТО за дуже суттєву допомогу, яку вони надали в розвитку спроможності Сил Спеціальних Операцій. Завдяки залученню інструкторів зі Сполучених Штатів Америки, Польщі, Литви, Естонії, Латвії кваліфіковану підготовку пройшли українські інструктори, які зараз вже самі беруть активну у відборі, комплектації та підготовці підрозділів спецпризначенців. Днями підписав указ щодо заснування емблеми, символу і прапору Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил України та штандарта Командувача. Відтепер вашим девізом стануть слова київського князя Святослава Хороброго: «Іду на ви!», які ще більше тисячі років тому наводили жах на ворогів. Шановні воїни, ви завжди там де найважче, там, де потрібна відвага та стійкість, швидкість і рішучий натиск. Від імені Українського народу висловлюю щиру подяку особовому складу ССО. Слава воїнам-спецпризначенцям і Слава Україні!», - сказав президент Порошенко, звертаючись до воїнів ССО.


Після вручення прапору Сил Спеціальних Операцій, президент ознайомився зі специфікою підготовки в навчально-тренувальному центрі.

Нагадаємо, 17 січня 2019 року до житомирського Свято-Михайлівського кафедрального собору президент привіз Томос про автокефалію Православної церкви України та разом з патріархом Філаретом виступив у соборі після подячного молебню. Президент пообіцяв захищати парафії та священиків, які переходять до ПЦУ, та подякував народним депутатам за законопроект щодо впорядкування механізму переходу.

Як повідомляв Житомир.info, 6 грудня 2016 року президент взяв участь у відкритті навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій у Бердичеві: вручив бойовий прапор та привітав з Днем ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Порошенко ССО армія  
Матеріали по темі