Місто

Новорічно-різдвяні свята обійшлися бюджету Житомира у 800 тис. грн, спонсори дали лише 20 тисяч

18 January 2019, 10:15

На проведення новорічно-різдвяних свят сезону 2018/19 років управління культури Житомирської міськради витратило на 100 тисяч гривень більше, ніж планувало спочатку, і на 350 тис. грн більше, ніж сума, за яку на сесії проголосували депутати.

Це слідує з документів, наданих управлінням культури 15 січня у відповідь на запит Житомир.info щодо вартості цьогорічних свят і залучення спонсорських коштів.

«Розглянувши Ваш інформаційний запит щодо видатків на організацію та проведення новорічних та різдвяних свят в місті Житомирі, надаємо копії запитуваних розрахунків до кошторисів та повідомляємо, що згідно Закону України «Про публічні закупівлі» управлінням культури міської ради було оголошено закупівлю за процедурою відкриті торги на послуги з організації та проведення заходу з нагоди відзначення новорічних та різдвяних свят та на придбання новорічних подарунків. Детальний кошторис, очікувана вартість та інформація про проведення торгів розміщена на веб-сторінці ProZorro - електронної системи публічних закупівель», - відповіло управління культури.

З документів, які надало управління, слідує, що всього на програму «Від Миколая до Водохреща» в Житомирі управління культури витратило майже 814 тисяч гривень (без Різдвяного ярмарку благодійного фонду родини Розенблат та закупівлі солодких подарунків від мерії).

Так, у розпорядженні Житомир.info є чотири розрахунки до кошторису витрат на організацію та проведення новорічних та різдвяних свят, з яких слідує, що за проведення всього циклу свят з 19 грудня 2018 року по 14 січня 2019 року разом з придбанням призів заплатили 474 тис. грн. Організація новорічних свят (оплата послуг з озвучення, освітлення, оренди обладнання, оформлення святкових локацій, спецефекти, транспорт та охорона та проведення свята) обійшлася ще у 242 тисячі (698411 грн мінус 455832 грн на солодкі подарунки), Різдва Христового – у 87 тис. грн. Проведення майстер-класів зі створення новорічно-різдвяних подарунків обійшлися місту у майже 10 тисяч гривень:








Також у відповіді на запит йдеться, що на благодійний рахунок управління культури міської ради надійшло всього 20 тисяч гривень благодійних коштів: 10 тисяч від ПрАТ «Біомедскло» та 10 тис. – від ТОВ «Золотий коровай».

«(Ці) кошти були спрямовані на оплату послуг з оренди обладнання, а саме генератора 100 КВт, який використовувався під час репетицій, урочистого відкриття та запалення центральної новорічної ялинки 19 грудня 2018 року на майдані ім. С.П.Корольова», - відзвітувало управління.

Нагадаємо, на сесії 9 листопада 2018 року, депутати не дозволили збільшити витрати на новорічні та різдвяні святкування до 700 тис. грн і погодили суму в 460 тисяч. Тоді секретар міськради Наталія Чиж, яка опікується питаннями культури, бідкалася, що 460 тис. грн на півтора місяця свят і десятьох великих заходів – це дуже мало, тому місто проситиме грошей у бізнесу.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді управління культури Житомирської міськради оголосило тендери на придбання послуг з організації та проведення новорічних та різдвяних свят (заходу «Казкове Багаття» та фестивалю «Різдвяна Панчоха»), за які заплатило 533 тис. грн. За солодощі управління культури міськради заплатило 455,8 тис. грн, купивши їх у вінницької фірми, якій відмовили у 2017 році.

Як члени виконкому голосували за «Різдвяний ярмарок» та план гулянь на новорічні свята у Житомирі, дивіться тут.

Хто наймав на роботу обох житомирських Миколаїв та скільки їм заплатили, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новий рік Різдвяний ярмарок гроші управління культури  
Матеріали по темі