Місто

Як члени виконкому голосували за «Різдвяний ярмарок» та план гулянь на новорічні свята у Житомирі

5 December 2018, 16:17

У Житомирі на черговому засіданні виконкому обговорювали план заходів на період новорічно-різдвяних свят. З-поміж яких і «Різдвяний ярмарок», відкриття якого відбудеться 14 грудня. Цього разу, в будиночках на майдані Корольова будуть виставлятися та продаватися лише вироби ручної роботи, фуд-зона ж буде виключно біля кінотеатру «Жовтень». Якщо до асортименту товарів майстрів усе зрозуміло, то щодо фаст-фудних локацій, то до них обіцяють придивлятися прискіпливо. А саме, контролювати, аби останні не торгували забороненими напоями, лише дозволеними: безалкогольними напоями, столовими винами та глінтвейном.


«Погодити БО «Фонд родини Розенблат», у подальшому організатори ярмарку, організацію та проведення свята «Різдвяний ярмарок-2019» із правом залучення суб’єктів господарювання, учасників ярмарку з 14 грудня 2018 року по 19 січня 2019 року. Без права реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, за виключення реалізації столових вин. За адресами: майдан Корольова - торгівля товарами декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва і Новий Бульвар», - розповідає начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

«Ми проводили бесіди з підприємцями, які будуть працювати на фаст-фуді. Ми прийняли таке рішення, якщо хтось побачить, що хтось реалізує міні-напої - точка одразу зачиняється і ми забороняємо їй далі працювати. За це все несе відповідальність підприємець», - додає секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Не оминули увагою і концертної програми, яка готується у День святого Миколая. Зокрема, член виконкому Марія Бовсуновська не згодна з планованими гучними гуляннями, навіть більше, називає їх недоречними. Особливо, що стосується виступу запрошених у якості хедлайнерів концерту - українського гурту «Mad Heads».

«У нас в країні йде, прямо кажучи, війна. В 10 областях воєнний стан, з Житомирської області 217 військовослужбовців (ред., загинули), сьогодні день волонтера. Як ми будемо дивитися в очі тим людям, які чотири з половиною роки живуть війною, а ми живемо концертами», - каже член виконавчого комітету Житомирської міської ради Марія Бовсуновська.

«Хочу сказати, що і під час війни з концертами виїжджали до всіх хлопців, і в бригади», - говорить Наталія Чиж.

«Але, коли у нас невідомо, що з дітьми, які зараз у полоні, а ми хочемо на Новий рік відкривати ялинку ось таким гуртом. Я згодна про ярмарок, культурна, гарна програма, з дітьми займатися, без цього ми ніяк не можемо. Але такі масові заходи, розважальні, я думаю недоречні», - наголошує член виконавчого комітету Житомирської міської ради.

«Mad Heads - це українські пісні і український гурт. У всіх містах проходять концерти, у Києві буде аж 36 концертів, ми говоримо про один концерт. Взагалі, це свято буде проходити на об’єднання громади міста, у нас буде загальна хода духовенства, усіх конфесій міста, з житомирянами, святкова хода. Ми долучаємо школи. Ми хочемо на ці свята людей об’єднати. Свята продовжуються і ми нічого такого не влаштовуємо, феєрверків у нас не буде», - роз’яснює секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«Ми чудово знаємо по чутках, як заробляють на цьому гроші», - зазначає член виконавчого комітету Житомирської міської ради Марія Бовсуновська.

«Мені дуже прикро про це чути, тому що виділили на це справді, на сесії, дуже мало коштів і ми звернулися до меценатів, і нам підприємці всі відгукнулися, і допомагають, і не потрібно говорити, хто на цьому заробляє. Ми говоримо весь час, що абсолютно всі звітуються, як за День міста, так і за новорічні свята. Звіт буде повний, до копійки, тому що ми звітуємо перед меценатами також», - коментує секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Врешті, після не тривалих обговорень, більшість членів виконкому таки підтримали план та проведення святкових заходів у Житомирі.

Нагадаємо, під час позачергового засідання виконкому Житомирської міської ради 28 листопада мер Сергій Сухомлин казав, що у зв’язку із введенням воєнного стану виникла необхідність переглянути програму святкування Нового року з унесенням змін.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міськради депутати 8 листопада 2018 року не дозволили збільшити до 700 тис. грн витрати на святкування новорічних світ, тому влада міста збирається шукати спонсорів. Управління культури Житомирської міськради 6 листопада оголосило тендери на придбання послуг з організації та проведення новорічних та різдвяних свят, а саме заходу «Казкове Багаття» та фестивалю «Різдвяна Панчоха», загальна сума тендерів - 560 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рябенка ярмарок свято Новий рік виконком Бовсуновська Чиж  
Матеріали по темі