Влада

​Голова Житомирської облради Володимир Ширма хоче сам очолювати робочу групу по наглядових радах

18 January 2019, 15:54

У Житомирській облраді планують внести зміни до положення про Наглядову раду комунальних підприємств від 19 травня 2016 року. Ці зміни стосуються кількох пунктів, зокрема, щодо зміни очільника робочої групи по формуванню наглядових рад.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на офіційному сайті Житомирської облради.

У проекті рішення сесії зазначається, що зміни вносяться «на виконанням протокольного рішення Житомирської обласної ради від 18.12.2018 щодо вдосконалення та активізації діяльності наглядових рад комунальних підприємств та установ, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності».

У разі підтримання даного проекту рішення депутатами, склад та голова Наглядової ради формуватиметься при комунальних підприємствах та установах Житомирської обласної ради (у разі необхідності) і затверджуватиметься спільним розпорядженням голови Житомирської облради та голови Житомирської ОДА, за пропозиціями робочої групи, утвореної розпорядженням голови облради. До складу цієї робочої групи включатимуть по одному представнику від депутатських фракцій обласної ради.

Також в даному проекті рішення сесії зазначається, що головою робочої групи за посадою стане голова Житомирської обласної ради.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року на засіданні сесії Житомирської обласної ради обговорювали проблемні моменти в роботі робочої групи по створенню наглядових рад при комунальних підприємствах. Тоді депутати запропонували внести певні зміни у відповідне положення і змінити голову робочої групи, яку зараз очолює заступник голови облради Сергій Крамаренко.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році при комунальному вищому навчальному закладі «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради утворили Наглядову раду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада наглядова рада робоча група по наглядових радах Крамаренко Ширма сесія  
Матеріали по темі