Влада

У Бердичівського медичного коледжу тепер є наглядова рада, яку очолює представник Радикальної партії

6 March 2017, 10:47

При комунальному вищому навчальному закладі «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради утворили Наглядову раду.

Відповідне розпорядження голова обласної ради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Ігор Гундич підписали 3 березня 2017 року.

Очолює наглядову раду голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Романський, серед чотирьох членів Наглядової ради є ще два депутати: Остап Маланюк – депутат облради, член фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», та Олексій Побережний – депутат Бердичівської міської ради, який представляє ВО «Свобода». Романський і Маланюк були обрані до Житомирської обласної ради у Бердичеві.

«Повноваження членів Наглядової ради дійсні 2 роки з моменту підписання даного розпорядження, відповідно до вимог Положення про Наглядову раду комунальних підприємств та установ Житомирської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 19.05.16 №244 «Про затвердження Положення про Наглядову раду». Контроль за виконання розпорядження покласти на робочу групу по формуванню наглядових рад комунальних підприємств та установ Житомирської обласної ради», - йдеться у документі, опублікованому на сайті облради.

Нагадаємо, минулого року депутат облради Ігор Романський звертався із запитом щодо здійснення контролю за розслідуванням кримінальних проваджень, стороною або іншим учасником яких є директор комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Володимир Клименюк.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2014 року бердичівська Самооборона вимагала звільнення директора медколеджу Володимира Клименюка за хабарництво і аморальну поведінку, а батько колишньої студентки переконував, що директор коледжу зґвалтував його дочку, після чого вона народила дитину. В травні 2015 року третьокурсниця Бердичівського медколеджу наклала на себе руки, родичі дівчини вважають, що це сталося через сексуальні домагання директора навчального закладу, активісти біля медколеджу влаштували акцію протесту. Через кілька днів після трагедії голова облради Віталій Француз надіслав листи до прокуратури Житомирської області та УМВС з проханням відсторонити директора Бердичівського медичного коледжу від займаної посади, а депутати облради не захотіли розглядати на сесії питання про відсторонення з посади Клименюка, який офіційно перебував на лікарняному. В грудні 2015 року голова облради Анжеліка Лабунська розповідала, що директор Бердичівського медколеджу вже оформив собі інвалідність і запевняла, що завершується підготовка документів для того, щоб сесія прийняла рішення про звільнення Володимира Клименюка.

8 квітня 2016 року Лабунська підписала розпорядження про створення робочої групи, яка повинна була вивчити питання про розірвання контракту та звільнення директора медколеджу. 11 травні року директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк звітував про свою роботу на засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, його приїхали підтримати кілька десятків працівниць коледжу, які не вийшли на роботу - взяли відпустку на один день за власний рахунок. На засіданні, зокрема, Клименюку пригадали аварію, яку взимку 2012 року він спричинив у нетверезому стані, а потім накинувся на журналістів, які приїхали знімати цю подію. Директор Бердичівського медколеджу запевнив, що у випадку звільнення готовий звертатися до Європейського суду. 23 травня в управлінні СБУ в Житомирській області зібралися учасники АТО та громадські активісти, які обговорили питання скандально відомого директора Бердичівського медичного коледжу Володимира Клименюка. Наприкінці травня 2016 року Лабунська говорила, що Клименюка звільнять до нового року. В червні цього ж року до обласної ради знову приїхали працівниці медколежду та Володимир Клименюк, який намагався потрапити на прийом до Анжеліки Лабунської: виник конфлік, секретар голови облради викликала поліцію. Колектив медколеджу поскаржився нардепу Юлії Тимошенко на голову Житомирської облради Анжеліку Лабунську.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі