Суспільство

«Житомиробленерго» повідомило, що з нового року не постачає електрику, але продовжує приймати покази лічильників

18 January 2019, 16:27

З 1 січня 2019 року АТ «Житомиробленерго» не надає послуги з постачання електричної енергії побутовим споживачам.

Про це 18 січня повідомив сайт компанії.

«З 01.01.2019 р. АТ «Житомиробленерго» не надає послуги з постачання електричної енергії побутовим споживачам. Повідомляємо, що при наявності станом на 01 січня 2019 р. на вашому особовому рахунку в АТ «Житомиробленерго» переплати коштів за спожиту електричну енергію вам необхідно до 01 березня 2019 р. звернутися до відповідного РЕМ з заявою щодо перерахування зазначених коштів на ваш особовий рахунок в ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» (ТОВ «ЖОЕК»), яке є надавачем універсальної послуги щодо постачання електричної енергії побутовим споживачам на території Житомирської області», - інформує обленерго.

Тобто, з нового року споживачі платитимуть за світло не «Житомиробленерго», а товариству «ЖОЕК». Субсидіантам кошти обіцяють повернути не раніше травня 2019 року, після проведення розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій.

Також повідомляється, що АТ «Житомиробленерго» й надалі прийматиме покази електролічильників, які необхідно передавати не пізніше 4 числа місяця, наступного за розрахунковим.

«Після отримання фактичних показів з лічильників споживача АТ «Житомиробленерго» має їх перевірити та передати ТОВ «ЖОЕК» для проведення розрахунків та виставлення рахунків на основі фактичних даних комерційного обліку. На підставі переданих споживачем та знятих працівниками РЕМу показів ЖОЕК сформує рахунок та направить їх на поштові адреси споживачів. З 5 лютого 2019 року їх можна отримати на сайті ТОВ "ЖОЕК" або за допомогою мобільного додатку», - інформує сайт компанії.

З січня 2019 року житомиряни та жителі Житомирського району можуть здійснювати оплату за світло за реквізитами ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія»: р/р №26039306392990 у філії «Ощадбанку».

Рахунки в районних центрах обслуговування клієнтів за посиланням.

Нагадаємо, у 2015 році в «Житомиробленерго» скаржилися на комерційні банки, звідки до компанії не надходили оплачені споживачами рахунки.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 року АМКУ оштрафував «Житомиробленерго» за нав’язування споживачам лічильників однієї марки. У грудні 2018 Житомирський водоканал зменшив борг за електроенергію на 2,4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: світло електроенергія Житомиробленерго  
Матеріали по темі