Влада

Корольовський суд Житомира залишив під вартою Руслана Лісанова, підозрюваного у вчиненні замаху на вбивство

18 January 2019, 18:59

18 січня у Корольовському районному суді Житомира розглянули клопотання про продовження міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою по відношенню до Руслана Лісанова, підозрюваного у вчиненні замаху на умисне вбивство. Адвокати підозрюваного, звертаючись до суду, пояснили, що їхній підзахисний не може чинити вплив на свідків по справі чи якимось чином знищити докази у справі. Ба більше, підозрюваний має двох неповнолітніх дітей.

«Згідно з даною довідкою, Олена Лісанова виховує дітей одна, без участі батька. Щоденно працює по 8-10 годин. Таким чином не може належної уваги приділити дітям, бо зайнята щоденною роботою. Діти стали збуджені, нервові, молодший хлопчик часто хворіє. Дітям потрібна постійна увага і лікування. Тому необхідна допомога і підтримка батька», - каже адвокат Олександр Грабчук.


Натомість сторона обвинувачення закликала суд підтримати клопотання і продовжити міру запобіжного заходу.

«Я прошу задовольнити наше клопотання і продовжити строки тримання під вартою Лісанову ще на 60 днів», - каже прокурор Олена Бондарчук.

Вислухавши аргументи сторін, суд вийшов до нарадчої кімнати, і через півгодини суддя зачитав ухвалу.

«Керуючись КПК, слідчий суддя постановив: клопотання слідчого управління ГУНП задовольнити, продовжити строк тримання під вартою підозрюваного Лісанова Руслана Григоровича без визначення розміру застави до 19.03.2019», - зачитав суддя Олександр Сингаївський.

Наразі сторони вивчають матеріали справи, після чого розпочнеться розгляд справи по суті.

Нагадаємо, 17 січня 2019 року ЗМІ повідомили, що житомирський апеляційний суд вкотре переніс засідання у справі підозрюваного у керівництві бандитським угрупуванням 44-річного нікопольця Яна Яцишина. Причина - хвороба підсудного. А 27 грудня 2018 року Житомирський апеляційного суд звільнив з-під варти Яна Яцишина, бо було встановлено, що підозрюваний з 22 грудня 2018 року, тобто понад шість діб, незаконно утримувався під вартою працівниками поліції й був позбавлений права на захист. У зв’язку з цим суд, на виконання вимог закону, звільнив Яцишина з-під варти в залі судового засідання.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня біля Оліївки невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було встановлено,що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і, за повідомленням першого заступника голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Лісанов кілер  
Матеріали по темі