Економіка

За рік аудитори виявили та попередили в Житомирській області несплату більше 100 млн грн податків

21 January 2019, 10:48

В результаті контрольно-перевірочних заходів підрозділ аудиту ДФС у Житомирській області виявив та упередив несплату 102,2 млн грн податків.

Про це 18 січня повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області

«Протягом 2018 року органами ДФС області проведено 650 перевірок, з них 102 планових, 226 позапланових документальних перевірок та 322 фактичні. Перевірками охоплено платників податків, які за результатами господарської діяльності мають найбільші ризики несплати до бюджету податків та зборів, обов'язкових платежів», - інформує податкова.

За даними сектору комунікацій, позаплановими перевірками охоплено 143 суб’єкта господарювання, по яких отримано повідомлення банків щодо порушення строків розрахунків у сфері ЗЕД, по 46 СГ розпочато процедуру реорганізації або припинення, 18 перевірок з питань митного аудиту, 7 платників податків, якими не подано в установлені строки звіт про контрольовані операції, 7 суб’єктів, по яких отримано рішення суду на проведення перевірки, 2 перевірки СГ на прохання платника та інші.

«В результаті контрольно-перевірочних заходів здійснених підрозділом аудиту ГУ ДФС у Житомирській області виявлено та упереджено несплату податків на суму 102,2 млн грн. Забезпечено погашення грошових зобов’язань у сумі 32,9 млн грн, зменшено збитки на 39,4 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Також у ГУ ДФС повідомляють, що з 1 січня 2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», яким, зокрема, внесено зміни до абзацу першого пунктів 86.7 та 86.8 статті 86 Податкового кодексу України, які з 1 січня 2019 року мають наступну редакцію:

п.86.7. У разі незгоди платника податків або його представників з висновками перевірки чи фактами і даними, викладеними в акті (довідці)

Нагадаємо, у грудні 2018 року податкова повідомляла про упередження несплати 91,3 млн гривень податків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податок податкова ДФС  
Матеріали по темі