Влада

Екс-працівник управління СБУ в Житомирській області очолив департамент економічної та інформаційної безпеки «Укрзалізниці»

25 January 2019, 12:02

22 січня «Укрзалізниця» повідомила про початок роботи Департаменту економічної та інформаційної безпеки, який очолив співробітник СБУ Олег Назарук.

Про це 24 січня повідомив сайт «Залізниця без корупції».

«Раніше підрозділ, який займався питаннями економічної безпеки існував в структурі Департаменту безпеки. Тепер же УЗ створила оновлений орган, який має протидіяти корупції і розкраданням в Укрзалізниці. Департамент економічної безпеки УЗ очолив Олег Назарук. Його декларація як кандидата на посаду директора Департаменту економічної та інформаційної безпеки була оприлюднена 13 січня 2019 року. В серпні минулого року Олег Назарук був призначений заступником директора Департаменту безпеки Укрзалізниці. До цього він працював в Управліннях СБУ в Рівненській та Житомирській областях», - пише видання.

Зазначається, що раніше ЗМІ звинувачувало Олега Назарука в «кришуванні» нелегального бурштинового бізнесу на посаді заступника керівника управління СБУ в Рівненській області. В грудні 2015 року стосовно нього було відкрите кримінальне провадження за фактом вимагання та отримання хабара. Загалом йому закидали організацію поборів в сумі близько 75 тисяч $ на день від «бурштинової бізнесу». Проте невдовзі підозра була скасована через суд.

«У власності та співвласності родини Назаруків перебуває будинок на 182м2, чотири земельні ділянки на 10,3 тис. м2 та виробничі приміщення загальною площею 1250 м2. Також у праві користування родини знаходяться два будинки загальною площею 292 м2, квартира на 34,1 м2 та 3 земельні ділянки на 3100 м2. Олегу Назаруку належить елітний Mercedes-Benz Е250 2015 року випуску, який коштує близько мільйона гривень. Дружині належить BMW Х4, також 2015 року. Вартість цього авто складає близько 1,1 млн. грн. Обидва автомобілі придбані в 2015 року, незадовго до початку слідства проти Назарука. Сукупний сімейний дохід Назаруків за 2018 рік складає 1,15 млн. грн. З них 91 тис. грн. Олег Назарук отримав в управлінні СБУ в Житомирській області, а 376 тис. грн. в Укрзалізниці. На руках у подружжя перебуває 1,8 млн. грн. готівкою в різних валютах та 760 тис. грн. на рахунках в банках. Також дружині посадовця належать акції компаній на 2,2 млн. грн», - інформує видання.

Як повідомляв Житомир.info, з грудня 2018 року «Укрзалізниця» запустила через Житомир пасажирський потяг «Бахмут-Львів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укрзалізниця СБУ Назарук  
Матеріали по темі