Події

Підприємницю, яка постачала м'ясо у соцзаклади Житомира, судитимуть за несплату 8,5 млн грн податків

29 January 2019, 17:06

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах місцевим підприємцем.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

У вівторок, 29 січня 2019 року, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України та скеровано до суду для розгляду по суті.

«Підприємця обвинувачують у тому, що вона, здійснюючи господарську діяльність з реалізації великої рогатої худоби, ухилилась від сплати податків та зборів на загальну суму 8,5 млн грн. Зокрема, у ході досудового розслідування, яке проводила фіскальна служба, установлено, що особа, з метою заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великому розмірі, займаючись постачанням м’ясної продукції до соціальних закладів міста Житомира, умисно приховувала від податкового та бухгалтерського обліків купівлю та продаж великої рогатої худоби», – інформують у прокуратурі.

Викрито та задокументовано протиправну господарську діяльність зловмисниці завдяки спільним професійним діям прокуратури Житомирської області, фіскальної служби та ВБКОЗ УСБУ в області.

Також, з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, у ході розслідування накладено арешт на банківські рахунки підприємця та підготовлено цивільний позов.

Провадження направлено до Богунського районного суду м. Житомира. Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме прокуратура області.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в результаті контрольно-перевірочних заходів підрозділ аудиту ДФС у Житомирській області виявив та упередив несплату 102,2 млн грн податків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура податок  
Матеріали по темі