Здоров'я

Близько 70% жителів Житомирської області підписали декларації з сімейними лікарями, але медиків не вистачає

30 January 2019, 13:44

Близько 70% населення Житомирської області вже підписали декларації із сімейними лікарями. А це – понад 860 тисяч жителів у селах та містах області. І за кількістю підписаних декларацій Житомирська область посідає 4 місце в Україні.

Про це йдеться в інтерв’ю з начальником управління охорони здоров’я облдержадміністрації Миколою Сусликом, опублікованому на сайті ОДА 29 січня.

«Маємо навіть ОТГ, де рівень підписної кампанії сягає 90% – Довбиська ОТГ. Високі показники приписної кампанії у Новоград-Волинському районі, Баранівській ОТГ, Коростенському районі, Овруцькій ОТГ, Миропільській громаді», – розповів Микола Суслик.

Водночас, зазначає він, в області нині бракує сімейних лікарів.

«На жаль, поки що не вистачає. Хоча показник забезпечення не низький – 78%, але, звичайно, ми прагнемо 100%. Щоб усі амбулаторії були забезпечені лікарями, які будуть фахово виконувати свої обов’язки. Саме для того, аби «привабити» молодих фахівців до роботи в амбулаторіях, задля наближення якісної медицини до жителів сіл на Житомирщині будуються сучасні амбулаторії нового типу із житлом для лікарів», – наголошує Микола Суслик.

За його словами, перші амбулаторії запрацюють уже за кілька місяців.

«Нині триває будівництво 19 амбулаторій. Перші шість ми плануємо запустити в роботу вже за декілька місяців. Для лікарів, які працюватимуть у амбулаторіях нового типу, вже закупили 22 службові автомобілі, а згодом буде і сучасне обладнання», – зазначає керівник управління охорони здоров’я.

Зазначимо, 25 січня 2019 року прес-служба ОДА інформувала, що на Житомирщині активно йдуть роботи з будівництва сільських амбулаторій нового типу у рамках ініціативи Президента України Петра Порошенка щодо розвитку сільської медицини. Будівельні роботи вже розпочали на 19 об’єктах.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці грудня 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА повідомив, що через систему електронних торгів було закуплено 22 службових автомобіля марки Renault Duster для лікарів, які незабаром працюватимуть в амбулаторіях нового зразка у сільській місцевості. Загалом після тендерних процедур вартість автотранспорту склала 10 млн 538 тис. грн, з яких 479 тис. грн – за одну машину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сіменй лікар декларація амбулаторія медреформа Суслик  
Матеріали по темі