Економіка

Новостворений данський інвестфонд зробив свою першу інвестицію: виділив 5 млн євро на сонячну електростанцію в Житомирській області

1 February 2019, 15:29

Данський інвестиційний фонд SDG, створений у 2018 році, зробив свою першу інвестицію: виділив 5 млн євро на встановлення сонячної електростанції в Житомирській області.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав голова Держенергоефективності Сергій Савчук з посиланням на публікацію IFU.

«Данський фонд «Danish SDG Investment Fund», створений у 2018 р, зробив свою першу інвестицію саме в український проект - встановлення сонячної електростанції потужністю 19,1 МВт на Житомирщині. Обсяг виділених фондом інвестицій – близько 5 млн євро, що складає майже третину вартості проекту (17 млн євро)», - повідомив Сергій Савчук.

У рамках проекту, що впроваджує данська компанія «Better Energy LLC», передбачено встановлення 59 тисяч сонячних панелей, які генеруватимуть «чисту» електроенергію, еквівалентну споживанню близько 6,5 тис. домогосподарств.

«Важливо, що новостворений «Danish SDG Investment Fund» - це державно-приватне партнерство, що фінансується Урядом Данії, Інвестиційним фондом Данії для країн, що розвиваються (Investment Fund For Developing Countries (IFU), https://www.ifu.dk) та низкою приватних компаній», - відмітив голова Держенергоефективності.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року Житомир підписав угоду зі словенською компанією щодо будівництва сонячної електростанції на околиці міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі