Економіка

​У 2019 році «Житомирводоканал» заплатить за електроенергію 83 млн грн приватній фірмі, яка раніше займалася поставками газу

12 February 2019, 12:26

Житомирський водоканал у 2019 році купуватиме електроенергію у фірми-новачка за ціною, що на 10% дешевше, ніж у "Житомиробленерго".

Про це 12 лютого повідомили «Наші гроші».

«КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради 5 лютого уклало угоду з ТОВ «Велінком» про постачання електричної енергії на 82,99 млн грн. Про це йдеться у звіті про укладення договору, опублікованому на ресурсі ProZorro. На строк до кінця 2019 року «Житомирводоканал» замовив 38,00 млн кіловат-годин електроенергії по 2,18 грн./кВт*год. (тут і далі з урахуванням ПДВ). Раніше, у січні «Житомирводоканал» замовляв електроенергію за переговорною процедурою через нагальну потребу в ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» ПрАТ «ЕК «Житомиробленерго» на 10% дорожче – по 2,40 грн./кВт*год.», - повідомляє видання.

«Наші гроші» також відмічають, що у січні 2018 року КП «Водоканал» Коростенської міськради Житомирської області замовило тій самій «Житомирській ОЕК» електроенергію по 2,50 грн./кВт*год. Це на 15% дорожче за теперішню ціну від «Велінкома» для водників Житомира. А в лютому «Житомирська ОЕК» продала електроенергію Житомирському ДНЗ №57 по 3,08 грн./кВт*год., що на 40% дорожче за ціну від «Велінкома» для водників Житомира.

КП «Житомирводоканал» провело закупівлю за переговорною процедурою, бо відкриті торги очікуваною вартістю 92,00 млн грн уже двічі доводилося відміняти через відсутність тендерних пропозицій. При цьому ціна неконкурентної угоди на 10% нижча від очікуваної вартості відмінених торгів.

«Наші гроші» повідомляють, що ТОВ «Велінком» зареєстрований у Києві, фірма має статутний капітал 100 грн і це перший їхній підряд на постачання електроенергії. Зараз фірма належить директорці Ользі Мосійчук з селища Хорошів Житомирської області. Раніше, за даними системи «YouControl», нею володіли киянка Інета Будрейка і Євген Долгошеєнко з Житомирщини.

За даними сайту «Наші гроші», компанія «Велінком» отримала ліцензію НКРЕКП із постачання електроенергії в грудні 2018 року, а до того з червня 2017 року торгувала природним газом. Фірма зареєстрована у Києві по вул. Чорновола, буд. 41Д, оф. 12, разом із ТОВ «Інтестрейд» керівника Дмитра Чауса.

«Житомиробленерго», за інформацією ресурсу «Наші гроші», належить групі «VS Energy» екс-депутата російської Держдуми Олександра Бабакова та групи авторитетних бізнесменів, відомих як «лужниківські».

Як повідомляв Житомир.info, КП «Житомирводоканал» є найбільшим боржником за електроенергію в області. За даними АТ «Житомиробленерго», станом на 1 січня 2019 року водоканал заборгував енергопостачальній компанії 15 млн 907,2 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал обленерго борг електроенергія тендер Велінком  
Матеріали по темі