Політика

На житомирському ринку нардеп Кужель розповіла про «Новий курс» Юлії Тимошенко, тарифи і пенсії

13 February 2019, 12:12

12 лютого до Житомира завітала народний депутат України, член депутатської фракції партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді Олександра Кужель. Вона обрала неординарне місце для спілкування з житомирянами – м'ясо-молочний павільйон Сінного ринку, де підняла актуальні для українців усіх верств питання – високих тарифів, низької пенсії і народних рішень, які пропонує кандидат у президенти Юлія Тимошенко.

Олександра Кужель розповіла, що вже третій рік їздить по селах різних областей -Черкаської, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, а тепер і Житомирської. Спілкується переважно з людьми похилого віку, які «взимку живуть в кухні, бо там тепло, і на зустрічі приходить в гумових галошах і плетених шкарпетках, бо на ліки не вистачає, не те, що на добрі чоботи». А за світло й газ платіжки такі, що хоч на світі не живи.

Про газ

Діюча влада передбачила ще два підняття ціни газу: з 1 квітня – 1400 гривень, з 1 жовтня – 10800. Це означає повний кінець будь-якої можливості життя, тому що сьогодні в Україні за межею бідності більше 60% людей.

Яке рішення пропонує Юлія Тимошенко?

Ліквідувати «Нафтогаз» із перших днів свого президентства. «Нафтогаз» нічого не виробляє, а лише збирає гроші. Чисті посередники. З вашої плати ваш облгаз забирає лише 8%, решта йде цьому монополісту. Людям брешуть 4 роки, що не беруть газ у Росії. У нас одна труба, яка іде з Росії. Туди, крім російського газу, нічого не поступає. Іде газ по договору, який ще підписувала Тимошенко, по 230 доларів, а нам з вами вони списують по 380.

Про електрику і тепло

Електроенергія – друга монополія, на якій заробляє президент. Він дозволив пану Ахметову продавати електричну енергію за кордон дешевше, ніж платять українські громадяни і підприємці. Вони прибрали з ринку електроенергії атомну енергетику, яка знижує ціну на електроенергію пана Ахметова.

Третя монополія – це тепло. Ми сьогодні сплачуємо за тепло, ніби нам вугілля прийшло з Африки. Якщо у вас є лічильник, а вам приписують більші показники, ви повинні сфотографувати свій показник, написати заяву і віднести туди, звідки прийшла платіжка. Не сплачуйте більшу суму, ніж на вашому лічильнику, тому що, коли ви платите, ви погоджуєтесь з тим, що вам примальовують.

Які рішення пропонує Юлія Тимошенко?

Ми гарантуємо на 100%, що будуть переглянуті всі тарифи, і буде нормальна для таких підприємств рентабельність – це 30-40%.

Щодо субсидій

Українські субсидії – це геноцидна політика, хоча обіцяли, що всі бідні будуть захищені і платити будуть тільки багаті. Провели закон про житлово-комунальне господарство, де монополіст за борги може забирати житло. Не радійте монетизації субсидій – влада розраховує на те, що, отримавши на руки кошти, ви не заплатите субсидію, а витратите на ліки, і тоді у вас можна буде забрати квартиру.

Про землю

Державну сільськогосподарську землю продавати не можна, треба зробити її інвентаризацію і віддати фермерам на 100-150 років, щоб працювали родини, дати їм допомогу грішми і технікою. Кожен фермер пам’ятає: останню допомогу від держави отримував у 2009 році, коли була Тимошенко. Тому мені з фермерами завжди дуже легко говорити, бо ми для них у «Новому курсі» виписали програму, щоб Україна складалась не з латифундистів, які жиріють на паях, а щоб кожна людина, кожна родина могла працювати на своїй землі.

Про пенсії

На початок 2018 року в Європі на одного пенсіонера працює 8 людей, у Білорусі – 4, в Україні на 1 січня 2018 – 1,07. Молодь, скільки б не сплачувала, нічого, крім мінімально пенсії, не заробить.

Яке рішення пропонує Юлія Тимошенко?

У такому вигляді, як він є, Пенсійний фонд треба реформувати. Люди, які вже відпрацювали і яким призначено пенсію, не можуть отримувати менше, ніж мінімальна зарплата (з 1 січня 2019 це 4200 грн), а не прожитковий мінімум.

Чому Кужіль приїхала в жовтому?

Жовтий – це колір очікування. Ми очікуємо з вами змін на краще у нашій країні. На з’їзді Тимошенко пообіцяла, що, якщо за 100 днів люди не відчують змін, вона піде з посади. За місяць це буде зрозуміло. Юлія Володимирівна хоче увійти в історію України як людина, яка її врятувала. Я з нею працювала в Уряді у 2009 році, але ніхто так не працював так, як вона.

На Юлію Тимошенко можна буде подати до суду…

…якщо вона не зруйнує інститут президентства в перші дні, як обіцяє це зробити. Вона написала зобов’язання – їх роздаватимуть, вони будуть у кожного українця. Їх можна підписати, а потім подати на неї в суд. Вона проведе референдум, де інституту президентства не буде в такому вигляді, як він є. Президент буде лише ходити відкривати виставки і підписуватися під міжнародними угодами, бо цей дуалізм влади між президентом і прем’єром розриває нашу країну, і завжди президент з будь-яким прем’єром стають ворогами.

Про віру в країну і в Бога

Перед тим, як іти голосувати, відкрийте Біблію. Там сказано: від Бога та влада, яка не примножує злата, срібла, дружин і споруд. Я бажаю вам Божого благословення. Бо я впевнена, як у нашій команді: хто не вірить в Україну, в її майбутнє, ідіть від нас. Якщо ви будете думати, що так все й залишиться, то ми й формуємо таку країну. Ми можемо зірватися на Майдан, але потім розслабляємось і пускаємо «гуляти котів з мишами». Вмикайте відповідальність, і коли вам знову дадуть тисячу, щоб ви проголосували за кого слід, згадайте хоча б той газ, про який я говорила.

Я не тому поряд з Тимошенко, що вона лідирує, а тому, що тільки з нею можна зробити щось в країні. Все інше – від лукавого. Там нема людини. У Тимошенко виписано все з першого дня по кожному напрямку, але в кожному напрямку є найголовніше – ми з вами, люди. А якщо нас нема, то для кого ця країна?

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі