Місто

У Житомирі «візьмуться» за висотки: перевірятимуть шляхи евакуації та протипожежний захист

13 February 2019, 13:54

У Житомирі декілька років не вирішувалося питання протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості. Цю проблему озвучив начальник управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук під час наради керівного складу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту області за 2018 році. Про це 12 лютого повідомила прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«Роками не вирішуються питання протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості у Житомирі. У жодному із 18 таких будинків системи протипожежного захисту, системи димовидалення, шляхи евакуації, елетрообладнання не відповідають вимогам нормативних документів», – зауважив Ігор Нікітчук.

Головний рятувальник області попередив, що вже незабаром у Житомирі пройдуть перевірки будинків підвищеної поверховості (будинки висотою 10 поверхів та вище). Після останньої пожежі в київській багатоповерхівці питання безпеки в таких будинках знову виходить на перший план, адже мешканці цих осель стають заручниками ситуації. Вже навіть є окреме доручення прем’єр-міністра України стосовно таких перевірок.

13 лютого у коментарі Житомир.info Ігор Нікітчук уточнив, що після перевірок балансоутримувачам будинків будуть видаватися акти для усунення недоліків.

«Відповідні перевірки будуть проводити протягом року, за їх результатами будуть складені акти та надані для балансоутримувачів цих будинків для виконання, для усунення недоліків», - сказав начальник управління ДСНС України у Житомирській області.

Довідково. Вищевказана пожежа сталась у дев’ятиповерховому будинку в Подільському районі Києва. Внаслідок займання постраждав чоловік з інвалідністю. Пожежа розпочалась у квартирі на першому рівні багатоповерхівки та розповсюдилась за лічені хвилини. За словами мешканців, дим від вогню миттєво заповнив під’їзд. Вийти на вулицю заблокованим у квартирах людям було неможливо, адже у під’їзді нічого не було видно та неможливо було дихати. Дехто все ж зуміли самостійно покинути свої помешкання, інших вивели рятувальники. Були евакуйовані 30 осіб, серед яких і діти.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2017 року на вулиці Івана Сльоти горіла трикімнатна квартира в 14-типоверховому будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітчук будинки перевірка ДСНС  
Матеріали по темі