Політика

Тарута у Гордона: про президентство, формування своєї команди та можливих політичних союзників

20 February 2019, 12:13

Нещодавно Сергій Тарута дав інтерв'ю Гордону, в якому відповів на головні питання скептиків, виклав основні елементи своєї передвиборної програми та розповів про те, хто для нього і «Основи» союзники в нинішній політичній ситуації.

В інтерв'ю Гордону Тарута представив своє бачення того, якими людськими якостями повинен володіти новий президент України:

«Що стосується людських якостей, то ним повинна бути порядна, вольова та жорстка у прийнятті рішень людина, але головне, щоб у неї було чітке розуміння, яку країну ми будуємо. Нам потрібен ефективний управлінець. Важливо, щоб у нього була репутація достатня для того, щоб об'єднувати країну. Тому що зараз це надзвичайно важливо: об'єднати українців, об'єднати бізнесменів, підприємців, політиків навколо майбутнього країни».

Тарута пояснив, за рахунок чого буде напередодні виборів рости його президентський рейтинг. На думку Тарути найважливіший фактор майбутніх виборів - це виборці, які «не визначились», вони не хочуть голосувати за «старих» політиків, і шукають гідного кандидата серед нових облич.

«Я вважаю, що в Україні достатньо розумних людей, які на сьогодні не визначилися. Ми бачимо, що більше 20% не визначилися. Вони не хочуть голосувати за старих політиків, але тепер важливо, щоб вони розібралися в нових політиках. А їх дуже багато. 90 осіб подали документи на участь в цьому змаганні. Зрозуміло, що залишиться 40-50. І тепер важливо, щоб розсудливі українці розібралися, хто говорить, а хто реально знає, робив і може зробити, у кого для цього є компетенція. І я сподіваюся, що мільйони українців, які нас дивляться, зроблять правильний вибір. Не емоціями, не серцем, як часто це робиться, а зробили вибір розумом» - зазначає С. Тарута.

Тарута розповів про те, як формуватиме свою команду, коли він і партія «Основа» прийдуть до влади.

«Є пропозиції по три людини на кожну посаду, і дуже важливо, щоб потім кращих з цих трьох не тільки за моєю рекомендацією, а й через процедуру парламенту призначили. Але я абсолютно гарантую, що кожен з них професіонал, порядна людина і патріот. Це те, що необхідно нашій країні, особливо, що стосується позицій генпрокурора, керівників СБУ, Міністерства оборони, начальника Генерального штабу, МВС. Це дуже важливі позиції для дотримання безпеки, внутрішньої, зовнішньої. Але дуже важлива і команда прем'єра, команда уряду. Багато з тих, хто не розглядав прийти до влади, сьогодні під мою репутацію готові кинути свої улюблені справи.»

Розповів Тарута і про те, хто фінансує його передвиборну кампанію: «Значну частину особисто я фінансую з сім'єю. І що дуже важливо - величезна кількість людей, які повірили в команду "Основи", в ідеологію "Основи", які розуміють загрози країни і що необхідно сьогодні об'єднатися, для того щоб дійсно розум переміг і ми змогли сформувати правильну коаліцію в парламенті.Ті, хто вірить в перемогу на парламентських виборах, вони сьогодні теж фінансують. І це на порядок менше, ніж фінансується сьогодні кампанія Петра Олексійовича або інших кандидатів. Але, в свою чергу, ми ефективно підходимо до кожної копійки. Ми не займаємося обливанням брудом інших, як сьогодні це робиться. Ми не займаємося підкупом і тому ефективно витрачаємо кошти.»

В інтерв'ю Гордону Тарута вперше розповів, хто з політиків, що представляють інші політичні сили, після виборів може разом з «Основою» побудувати нову систему влади в Україні. Такими Тарута назвав Анатолія Гриценка, Юлію Тимошенко та Андрія Садового, пояснивши, в чому сильні сторони кожного з цих політиків.

Тарута: Я завжди намагався об'єднувати людей не навколо прізвища Тарути або когось іншого, а навколо цілей, навколо програми. І найбільш близькі ідеї, співзвучні доктрині "Україна 2030", це те, що є в програмі Юлії Тимошенко, Садового, Гриценко. У Юлії Тимошенко достатньо прописана ситуація про перезавантаження по-новому суспільного договору, про нову Конституцію. У Гриценка щодо обороноздатності. Країна, яка має сьогодні такого сусіда, зобов'язана мати дуже сильну, ефективну, оборонну армію і систему. У Садового одна з найважливіших частин - інфраструктура. Це найбільш близькі програми, і вони співзвучні тому, що частково є в моїй програмі та, відповідно, у програмі партії "Основа".

Закінчилося інтерв'ю Тарути Гордону невеличким жартом про Зеленського. Гордон зауважив, що з огляду на деяку зовнішню схожість Тарути з голлівудським актором Вуді Алленом, він міг би розглянути можливість зйомок у кіно. На що Тарута відповів: «У нас серед кандидатів вже є один актор. Я буду займатися справою. Країні це зараз необхідніше.»

Кожному виборцю, який хоче обирати розумом, рекомендуємо переглянути інтерв'ю Дмитра Гордона з Сергієм Тарутою за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Jvw5CEap2mc&t=1219s .

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Основа»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі