Місто

​Влада Житомира хоче демонтувати аварійну будівлю колишньої вечірньої школи в центрі міста

22 February 2019, 18:02

У Житомирі збираються знести аварійну будівлю колишньої вечірньої школи, що розташована в центрі міста – по вулиці Івана Кочерги, 11.

Про це йдеться в опублікованому 22 лютого на сайті мерії проекті рішення сесії Житомирської міської ради «Про надання дозволу на списання та демонтаж будівлі вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №2».

«Надати дозвіл на списання будівлі вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів № 2 (літ. «А») за адресою: вул. І. Кочерги, 11 в місті Житомирі у зв’язку з її аварійністю та неможливістю її безпечної експлуатації. Надати дозвіл на демонтаж будівлі вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів № 2 (літ. «А») за адресою: вул. І. Кочерги, 11 в місті Житомирі з метою недопущення виникнення аварійних ситуацій та нещасних випадків. Надати дозвіл на списання зруйнованої будівлі уборної (літ. «Е») за адресою: м. Житомир, вул. І. Кочерги, 11», - йдеться у проекті рішення сесії міської ради.

Демонтувати будівлю збираються на основі звіту про проведення техобстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж, а також з врахуванням висновку експерта про неможливість безпечної експлуатації цієї будівлі та акту обстеження зруйнованої будівлі уборної.

Нагадаємо, 17 травня 2018 року на сесії Житомирської міськради депутати обговорювали питання про виділення 690 тис. грн на демонтаж будівлі вечірньої школи по вулиці Івана Кочерги. Тоді суперечку викликало питання про знесення будівлі, земельну ділянку під якою планують продати з аукціону.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2013 року був опублікований проект рішення Житомирського міськвиконкому про встановлення на фасаді будівлі вечірньої школи на вулиці Кочерги, 11 меморіальної дошки вченому-астрофізику Леоніду Грищуку, який народився в Житомирі. Дане рішення було підтримане виконкомом 21 серпня 2013 року і незабаром відбулось відкриття меморіальної дошки на фасаді зазначеної будівлі.

29 травня 2015 року рішенням сесії Житомирської міської ради було ліквідовану вечірню загальноосвітню школу №2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вечірня школа вулиця Кочерги сесія демонтаж будівля  
Матеріали по темі