Влада

У Житомирі хочуть офіційно закрити вечірню школу № 2

3 April 2015, 13:01

У Житомирі збираються ліквідувати вечірню загальноосвітню школу ІІ-ІІІ ступенів № 2 м. Житомира.

Проект рішення сесії Житомирської міської ради від 2 квітня 2015 року «Про припинення вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №2 м. Житомира шляхом приєднання до вечірньої (змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №1» опублікований на офіційному сайті мерії.

У проекті рішення зазначено, що «з метою забезпечення економії та раціонального використання бюджетних коштів, підвищення якості освітніх послуг, що надаються громаді міста, створення належних умов перебування дітей у навчальних закладах, а також задля приведення найменування навчального закладу міста у відповідність до чинного законодавства міська рада вирішила:

1. Припинити вечірню загальноосвітню школу ІІ-ІІІ ступенів № 2 м. Житомира шляхом приєднання до вечірньої (змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №1.

2. Створити комісію з припинення вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №2 м. Житомира з місцезнаходженням за адресою: 10014, м. Житомир вул. Велика Бердичівська, №7, та затвердити її склад згідно з додатком.

3. Змінити найменування вечірньої (змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №1 на вечірню загальноосвітню школу ІІ-ІІІ ступенів Житомирської міської ради.

4. Управлінню освіти міської ради:

4.1. Взяти під контроль проведення вивільнення працівників вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №2 м. Житомира, штатні одиниці яких у зв’язку з реорганізацією підлягають скороченню.

4.2. Забезпечити упорядкування написів в печатках, штампах, вивісці загальноосвітнього навчального закладу, назва якого змінюється у відповідності з даним рішенням».

Згідно з додатком до проекту рішення, у комісії з припинення вечірньої школи буде п’ять членів. Очолить її провідний спеціаліст управління освіти Ліна Набієва.

Склад комісії з припинення вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №2  м. Житомира в результаті реорганізації шляхом приєднання до вечірньої  (змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №1

Нагадаємо, що вечірню школу по вул. І. Кочерги збиралися ліквідувати до початку 2013-2014 навчального року, тодішній мер Володимир Дебой говорив, що «в цій школі на Кочерги, шиють, вишивають, латають, і там вже давно немає школи».

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2013 року господарський суд Житомирської області за позовом прокурора Житомира скасував рішення виконкому Житомирської міськради про оренду нежитлового приміщення вечірньої школи. Йшлося про оренду приміщення вечірньої загальноосвітньої школи № 2 за адресою вул. Івана Кочерги, 11 площею 57,4 кв. м.

Суд визначив, що розміщення в будівлі школи майстерні з ремонту одягу суперечить ст. 63 Закону України «Про освіту», в якій передбачено, що об'єкти освіти і науки, які фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають використанню не за призначенням.

У травні 2013 року було підготовлено рішення міськвиконкому про передачу нежитлових приміщень вечірньої школи № 2 загальною площею 78,6 кв. м з балансу управління освіти міської ради на баланс КП «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 3», яке прийняли через два місяці.

У березні 2014 року прокуратура повідомила, що до суду подано три позови: у ході прокурорської перевірки встановлено, що міська рада, порушуючи вимоги законодавства, в 2013 році продала два приміщення загальноосвітньої вечірньої школи № 2 загальною площею 33 кв. м вартістю понад 100 тис. грн; з балансу навчального закладу з порушенням законодавства було знято близько 80 кв. м приміщення, майже половина з яких передана в оренду приватному підприємцю.

В травні 2014 року суд підтримав позицію прокуратури Житомира і скасував незаконні рішення міської ради щодо розпорядження майном загальноосвітньої вечірньої школи № 2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі