Місто

​У центрі Житомира переселенці збираються відкрити кафе «Гараж»

25 February 2019, 11:54

Житомирська громадська організація переселенців «Мир на долоні» перемогла всеукраїнському у конкурсі інноваційних ідей і збирається відкрити нетворкінг-кафе «Гараж» для корисного спілкування і дитячого дозвілля.

Про це 25 лютого Житомир.info повідомила заступник голови ГО «Мир на долоні» Олена Буліна.

«22 лютого у місті Київ відбувся захист проектів конкурсу «Виклик інновації для вирішення конфлікту", який проводився фінською організацією Crisis Management Initiative, заснованою Нобелівським лауреатом миру та колишнім президентом Фінляндії Мартті Ахтісаарі. Зі ста проектних заявок, які надійшли з усіх регіонів України, перше місце посіла ГО «Мир на долоні» з Житомира. Переможці отримали грант на створення нетворкінг-кафе «Гараж», - йдеться в повідомленні.

Конкурс ідей старував 22 листопада 2018. Організатори шукали команди однодумців з усієї України, які б могли запропонувати інноваційні проекти. Наприкінці січня 2019 обрали 11 фіналістів. Для них організатори конкурсу провели інкубатор, під час якого навчали команди вдосконалювати вже створені проекти.

Фінал конкурсу пройшов у Києві. Після публічної презентації 11 проектів команд організатори оголосили переможців. Перше місце здобула ГО «Мир на долоні» зі своїм проектом нетворкінг-кафе "Гараж" у Житомирі.

«Це буде не звичайне кафе, а соціальне підприємство, яке одночасно служитиме майданчиком для соціальної згуртованості, інноваційною платформою розвитку, буде генерувати дохід для підтримки свого функціонування і впровадження корисних для громади ініціатив», - каже голова ГО «Мир на долоні» Ірина Гладка.

Громадська організація «Мир на долоні» - це ГО, заснована переселенцями з тимчасово окупованої території України, - пояснила Житомир.info заступник голови ГО «Мир на долоні» Олена Буліна. ГО зареєстрована в Житомирі та налічує близько 300 осіб – переселенці та їхні діти.

Кафе «Гараж» хочуть відкрити у центрі міста якнайшвидше, щоб до кінця 2019 року встигнути втілити проект-переможець. Поки підшукують приміщення, яке могли б орендувати. Руки для проведення ремонту є, - кажуть у ГО.

«20% прибутку іде на розвиток нашої громадської організації. Ми займаємося благодійною допомогою: допомагаємо дитячим будинкам, проводимо конкурси і майстер-класи для дітей. Коли відкриємо заклад, частина буде як кафе, частина для проведення тренінгів. Також буде дитяча кімната, де будуть майстер-класи для дітей, - все, щоб інтегрувати громаду переселенців в суспільство. Залучатимемо міську владу для проведення брифінгів за недорогу оренду», - пояснила Олена Буліна.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року у приміщенні житомирського кінотеатру «Жовтень» переселенці влаштували благодійний ярмарок «Щедрі долоні», щоб зібрати гроші для дітей-сиріт, які мають проблеми зі здоров’ям. Улітку 2018-го до Міжнародного дня біженця на житомирській Михайлівській провели благодійний ярмарок, щоб привернути увагу до людей, які через війну на сході України були змушені залишити свої домівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кафе переселенець ГО «Мир на долоні» Буліна  
Матеріали по темі