Суспільство

​Житомирські старшокласники отримали відзнаки у столиці Білорусі за ідею з вітряками на дорогах

26 February 2019, 13:42

Житомирські старшокласники Анна Кіпчук та Олександр Закревський отримали відзнаку на ХХІІІ Міжнародній конференції-конкурсі робіт дослідницького характеру, яка 22-24 лютого пройшла у столиці Білорусі – місті Мінськ.

Про це 25 лютого Житомир.info повідомив Житомирський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

«Вихованці Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» (керівник – Шубін Анатолій Григорович) Кіпчук Анна та Закревський Олександр, учні ЗОШ № 30, увійшли до складу збірної команди України, яка з 22 по 24 лютого брала участь у Міжнародній конференції-конкурсі робіт дослідницького характеру з астрономії, біології, інформатики, математики, фізики та хімії. Вони представили екологічний проект, що стосується безпеки пішоходів за межами населених пунктів. Школярі запропонували встановити вітряки на роздільних полосах автошляхів. Вітряки працюватимуть під час руху автомобілів за рахунок ефекту Магнуса та вироблятимуть енергію, яку можна направити на освітлення дорожніх знаків та підсвітки на відбійниках», - йдеться у повідомленні.

Олександр – 10-класник, Анна – 9-класниця житомирської школи №30, які увійшли до української збірної з 7 чоловік. На конференції вони познайомилися з досвідченими вченими та школярами-дослідниками з України, Білорусії та Росії. За результатами виступу житомиряни отримали відзнаку членів журі – похвальний відгук голови журі секції «Фізика».

Усього на конференції було презентовано 140 найкращих робіт (дві з яких належать житомирянам), відібраних з 980 робіт заочного етапу. Поїздка відбулась за рахунок коштів Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді при підтримці департаменту освіти Житомирської міської ради.

За словами керівника гуртка Анатолія Шубіна, Олександр та Анна цікавляться напрямком альтернативної енергетики та енергозбереження.

«Під час конкурсу вони побачили інші підходи до вирішення наявних актуальних проблем екологічного характеру та планують вдосконалювати свій проект. Поки мають плани вступити до Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», - поінформував педагог.

Нагадаємо, 21 лютого 2019 студентка житомирського коледжу Кароліна Залевська, фіналістка проекту «Мастер Шеф» 2018 року, привезла з Польщі дві медалі міжнародного чемпіонату з кондитерського мистецтва.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2019 команда вихованців Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді виборола найбільше призових місць на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школяр нагорода відзнака конкурс  
Матеріали по темі