Події

​Через вітряну погоду в Житомирській області 20 разів за добу горіла трава, вогонь мало не перекинувся на цвинтар

1 March 2019, 13:28

За добу 28 лютого рятувальники Житомирської області ліквідували 20 загорянь сухотрав’я, внаслідок яких вогонь пройшовся по 50 га території.

Про це 1 березня повідомив сайт управління ДСНС у Житомирській області.

«Сухостій горів у Олевському, Коростенському, Лугинському, Житомирському, Новоград-Волинському, Ємільчинському, Любарському, Романівському, Радомишльському та Баранівському районах», - інформують рятувальники. Зокрема, у прес-службі УДСНС розповіли про пожежу в Лугинському районі, де вогонь мало не дістався до сільського цвинтаря.

«28 лютого о 18:17 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на полі в селі Глухів Радомишльського району. Про це рятувальників сповістили стурбовані селяни, які побачили дим над населеним пунктом. Полум’я вже поступово підходило до житлових будинків», - інформує сайт.

Вогнем було охоплено близько 5 га сухої рослинності на полі. Через сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався. Силами бійців ДСНС о 19:47 пожежу ліквідували: полум’я зупинили за 20 м від осель.

Причиною пожежі могло стати необережне поводження з вогнем невідомою особою, - відзначають рятувальники.

Рятувальники застерігають: у вітряну погоду в жодному випадку не розводьте багаття, оскільки жаринки від вогню мають здатність миттєво поширюватися на значні площі, призводячи до нових займань. Це завдає шкоди навколишньому середовищу, призводить до займань в населених пунктах і травмування людей при спробі загасити палаючу траву.

Нагадаємо, 2018 Мінприроди збиралося збільшити штрафи за випалювання сухої трави до 6 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2015 року в селі Барашівка Житомирського району сталася пожежа на місцевому кладовищі, а в 2016 році подібна ситуація була в селі Мирославль Баранівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа УДСНС трава сухотрав'я  
Матеріали по темі