Політика

​PolissiaTechFest у Житомирі: спікери від глобальних компаній і виставка новітніх технологічних розробок

1 March 2019, 17:40

Житомирщина як центр high-tech та IT індустрії - про це говорили на PolissiaTechFest, що відбувся 1 березня в Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Зорганізував зустріч студентів, освітян та влади із представниками провідних українських та світових компаній депутат облради Сидір Кізін. Останній переконаний: цей проект стане своєрідним майданчиком для спілкування та налагодження дуальної освіти, залучення інвестицій і, врешті, створення високооплачуваних робочих місць. Тим паче, що у Житомирі вже успішно впроваджується така співпраця.

«Політех вже має лабораторії спільні з іноземними компаніями, де вони навчають на дуальній формі освіти, навчають фахівців для індустрій майбутнього, і вони одразу беруть їх на роботу. При агроуніверситеті компанія Noosphere, які володіють приватною космічною компанією у США, виграли конкурс NASA на освоєння Місяця, доставку вантажів на Місяць. Вони мають офіс у Дніпрі, Києві, і зараз готові прийти до нас у Житомир», - каже депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін.


Що потрібно освіті, бізнесу та людям, на техфесті розповідає директор ІСМ Україна Дмитро Антонюк. Зокрема, стосується це того, що готувати фахівця у тій чи іншій сфері потрібно зі школи, по завершенні якої учень має чітко розуміти, ким хоче працювати. А відтак у студента буде бажання вчитися та здобувати практичні навички. Саме таких людей Дмитро Антонюк і набирає до команди своєї компанії.

«У Житомирі ми співпрацюємо більше ніж з 170 людьми. В більшості це люди, які мають вищу освіту або отримують її зараз. 13 років ми тут працюємо. На базі нашої співпраці з вузами я можу сказати, що до половини, а може й більше, наших співробітників пройшли таку школу. Думаю, що це було корисно і нам, як компанії, і людям, і університетам та іншим навчальним закладам, які з нами співпрацювали», - говорить директор ІСМ Україна Дмитро Антонюк.

З-поміж спікерів PolissiaTechFest і 27-річний Павло Жуков. Будучи іще студентом університету, хлопець разом із однодумцями створив додаток для онлайн-освіти, яким нині користуються авторитетні європейські та американські університети.

«Додаток-платформа, який дозволяє професорам вести онлайн клас і навчати студентів вести перемовини. Також він використовується у базових курсах ведення перемовин і у програмах по вивченню MBA i MBA Executive. Пішло все досить швидко, десь за два тижні зробили прототип, почали його просувати в університетах. Спершу в MAT, потім Гарвард, Стенфорд підключились, Ліга плюща. Вже за два роки ми розширилися на усі бізнес-школи, більшість американських університетів, зараз просуваємось у Європі. На жаль, у нас поки він не працює, ,тому що у нас такі курси поки не актуальні, але сподіваємось, що незабаром і в нас зможемо це впровадити», - розповідає iDecisionGames Павло Жуков.

Окрім лекцій, для учасників PolissiaTechFest влаштували виставку новітніх технологічних розробок.

«Це симулятор керування тролейбусом. Вирішили зробити щось корисне для ТТУ, для Житомира. У майбутньому, сподіваюсь, його будуть використовувати. Скрипти універсальні, можна замінити тролейбус, лиш були б моделі, змінити місто», - пояснює студент ЖДТУ Владислав Ващенко.

На запитання, де планує розвиватись і працювати далі, Владислав без вагань відповідає.

«В Україні, звичайно, у сфері ігрових розробок».

А ось цю медіа-ракету створили студенти інжинірингової школи з Дніпра.

«Є система спостереження за нею, окремо три канали зв’язку, передає відео. На ракету можна розмістити два супутники, які на висоті від’єднуються від ракети, збирають метеодані. Ракета повертається на Землю і повторно використовуватиметься», - коментує представник інжинірингової школи Noosphere Тетяна Булана.

Наостанок організатор навчально-практичного лекторію Сидір Кізін зазначив: PolissiaTechFest – проект, що розширить можливості і для закладів освіти, і для студентів, і для підприємців.

«Цей захід - це презентація цих можливостей та нетворкінг, спілкування, налагодження контактів», - підсумовує Сидір Кізін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі