Влада

Заступник міністра похвалив управління культури Житомирської міськради за економію на закупівлі банерів

4 March 2019, 11:54

Управління культури Житомирської міської ради зекономило 47% на закупівлі рекламної продукції та банерів.

Про це 4 березня у своєму фейсбук написав перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, який відповідає за публічні закупівлі та е-продажі державного майна.

«Управління культури Житомирської міської ради зекономило 61 тис. грн на закупівлі рекламних банерів. Бюджет: 130 000 грн. Сума договорів: 68 810 грн. Економія: 61 190 грн, або 47%. Переможець: ПП «Євро-Волинь», - констатував заступник міністра.

За його даними, на закупівлю, оголошену ще на початку лютого 2019, прийшло 5 постачальників, які почали боротьбу «не на життя, а на смерть».

«Учасники аукціону понижали і понижали ціну. Різниця між двома першими фінальними пропозиціями склала лише 7 грн! Прийшли практично нога в ногу. Саме завдяки такій шаленій конкуренції замовник зекономив майже 50% від очікуваної вартості. Як бачите, класична перемога – багато постачальників, нікого не дискваліфікували, велика економія. Побільше би таких тендерів!», - зауважує Максим Нефьодов і порівнює цю закупівлю з придбанням за 170 тис. грн оренди транспорту Чернігівською обласною ШВСМ, де немає ні економії, ні тендерної документації:


На Prozorro знаходимо вказаний тендер управління культури Житомирської міськради на закупівлю рекламних матеріалів, каталогів товарів та посібників (банерів) у кількості 1050 штук. 22 лютого 2019 управління підписало договір із переможцем - ПП «Євро-Волинь». У торгах взяли участь 2 товариства, 2 ФОПи і приватне підприємство-переможець. Зокрема, учасник із найвищою початковою ціною (129,3 тис. грн), житомирський ФОП Яворський Вадим Олександрович, майже удвічі знизив ціну і все одно залишився позаду з різницею у 7 гривень:



Керівником фірми-переможниці, яка зареєстрована в Житомирі і займається брошурувально-палітурною діяльністю і наданням пов'язаних із нею послуг, є однофамілиця члена Житомирського міськвиконкому Руслана Годованого (але не його дружина) Годована Руслана Іванівна, яка керує ще двома житомирськими фірмами – ТОВ «Диплом юкрейн» і ТОВ «Континент-Х».

Нагадаємо, в січні 2019 управління культури оголосило тендер на проведення традиційних народних гулянь «Залицяння до Весни», які мають відбутися 10 березня у гідропарку. Переможцем став ФОП «Сидорець Руслан Васильович», а економія склала майже 26 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, інша лютнева закупівля управління культури стосується піротехніки для свят та фестивалів, єдиним учасником і переможцем торгів став ФОП Дмитро Руденко із пропозицією 130 тис. грн за 1010 штук піротехнічних виробів, сценічних димів і хлопавок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: управління культури тендер Нефьодов торги  
Матеріали по темі