Влада

На оптимізації навчальних закладів відділ освіти Новоград-Волинської РДА може зекономити 2 млн грн, – аудитори

4 March 2019, 14:33

Житомирські аудитори провели державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм відділом освіти Новоград-Волинської РДА.

Про це 4 березня інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм відділом освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації (далі – Відділ освіти) за період з 01.01.2015 по 01.10.2018. За результатами аудиту встановили проблемні питання у системі планування та використання бюджетних коштів, в організації внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів, які не дають змогу забезпечити належний рівень надання освітніх послуг та призводять до неефективних витрат», - йдеться у повідомленні.

За інформацією аудиторів, аналіз показників діяльності відділу освіти засвідчив про наявність в районі навчальних закладів, які використовуються не на повну потужність, з низькою наповнюваністю класів, що призводить до значних витрат бюджетних коштів на їх утримання. Оптимізація мережі навчальних закладів шляхом реорганізації, дала б змогу заощадити кошти освітньої субвенції на суму понад 2 млн грн щороку.

«Аудиторським дослідженням установлено невикористання повною мірою наявних можливостей щодо належного відшкодування витрат на надання освітніх послуг учням, які є мешканцями інших територіальних громад. Через це районний бюджет втратив додаткових надходжень коштів на суму понад 2,5 млн грн. Через використання залишків матеріальних ресурсів (твердого палива та інших запасів) на утримання загальноосвітніх навчальних закладів, що належать новоутвореним територіальним громадам, за відсутності належного відшкодування їх вартості, відділ освіти додатково витратив коштів на суму понад 0,4 млн грн, а на опалення недобудованих та не введених в експлуатацію приміщень однієї із районних шкіл – коштів на суму майже 0,2 млн грн», - зазначили аудитори.

«Під час дослідження аудитори з’ясували, що через невикористання Новоград-Волинською районною радою та відділом освіти повною мірою своїх повноважень щодо надання платних освітніх та інших послуг упущено вигод коштів на суму понад 0,4 млн грн. За результатами аудиту на розгляд відділу освіти, Новоград-Волинської РДА та Новоград-Волинської районної ради надано низку пропозицій щодо підвищення ефективності використання бюджетних коштів», - поінформували у прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські аудитори виявили порушення в управлінні житлово-комунального господарства Малинської міської ради на суму понад 388 тис. грн. Зокрема, управління ЖКГ переплатило майже 200 тис. грн підрядникам за роботу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинська РДА відділ освіти аудитори перевірка  
Матеріали по темі