Місто

У житомирському Центрі захисту тварин два тижні триватиме акція з безкоштовної стерилізації котів-безхатьок

5 March 2019, 13:48

У Житомирі стартувала березнева акція з безкоштовної стерилізації безпритульних котів та кішок. Реалізується проект на базі міського «Центру захисту тварин» спільно із благодійним фондом «Чотири лапи Україна», співпраця з яким уже триває дев’ятий рік поспіль. Троє ветлікарів фонду упродовж двох тижнів, як вони самі кажуть, гуманним шляхом допомагатимуть врегулювати чисельність муркотливих безхатьків та вакцинуватимуть їх від сказу.

«Всі операції проводяться під анестезією, тварини не відчувають болю. Вони знаходяться у післяопераційному відділенні високого рівня. Тварини знаходяться під наглядом ветеринарних спеціалістів. Тому, якщо будуть розвиватись якісь ускладнення, то тварини отримають усю необхідну допомогу. Тому нехай люди будуть впевнені, тут усе на найвищому рівні», - розповідає ветеринарний лікар ТОВ «Чотири лапи Україна» Катерина Луцкевич.


Фахівців фонду «Чотири лапи Україна» часто запрошують на міжнародні проекти, - каже Катерина, розповідаючи про досвід, здобутий в одній із останніх закордонних поїздок.

«Останній проект, який ми відвідали, – країна Камбоджа. Ми там працювали близько двох тижнів. Там ситуація набагато гірша, ніж у нас. Окрім того, що дуже багато безпритульних тварин, там іще й проблема того, що люди їдять собак. Тому проект був зорієнтований не тільки на регуляцію чисельності собак, а і на проведення навчання серед населення про гуманне ставлення до тварин, що це не їжа, а наші друзі», - ділиться ветеринарний лікар ТОВ «Чотири лапи Україна».

За словами директора центру захисту тварин, за один день спільними зусиллями вдалось стерилізувати майже 25 котів та кішок. Загалом же упродовж акції планують охопити не менше двох сотень тварин, тому запрошують небайдужих долучатись до реалізації проекту.

«Планується стерилізувати близько 200 тварин, паралельно ми також проводимо стерилізацію безпритульних тварин відповідно з нашою міською програмою. Тому запрошуємо усіх охочих опікунів, волонтерів, які опікуються як котиками, так і собачками, звертатись до нас за телефоном: (0412) 55-00-20, або зареєструвати свої заявочки, і ми будемо виїжджати на відлов щодо собачок, щодо котів, записувати і приймати тут», - говорить директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник.

Як повідомляв Житомир.info, за 7 місяців 2018 року в Житомирі стерилізували та вакцинували від сказу 411 безпритульних собак та котів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіт собака стерилізація Центр захисту тварин Мельник  
Матеріали по темі